natječaj

Raspisan natječaj za prijavu filmova na 7. Supertoon


prijava: 15.03.2017.
mjesto: Šibenik

Natječaj za prijavu filmova na 7. Međunarodni festival animacije Supertoon je otvoren i traje do 15. ožujka 2017. godine.

Supertoon, prvi međunarodni festival animacije na ljepšoj obali Jadrana u svojih šest izdanja postao je zapažen događaj animiranog filma u regiji. Za vrijeme festivala grad Šibenik postaje mjesto susreta umjetničkih produkcija iz svijeta uključujući i interdisciplinarna područja animacije na polju glazbe, kompjuterskih igara, arhitekture, umjetnosti i dizajna. Isto tako Supertoon nudi redateljima, ali i producentima i distribucijskim tvrtkama platformu za predstavljanje svojih filmova.
 
Festivalske projekcije tradicionalno se održavaju na biranim lokacijama u samoj jezgri starog grada Šibenika na otvorenom. Mediteranski grad bogate baštine stvara jedinstveni festivalski ambijent partnerima, gostima i posjetiteljima. 
 
U 7. izdanju Supertoon otvara novu kategoriju studentskog kratkog animiranog filma. Ovim potezom nadamo se dovesti studente u fokus ovogodišnjeg izdanja, omogućiti studentima da prikažu svoje radove te okrenuti festival budućnosti.
 
Pozivaju se svi autori i producenti kratkih animiranih filmova nastalih poslije 1. siječnja 2015. godine da ih prijave u neku od sljedećih kategorija:
 
-  Međunarodne konkurencije kratkih animiranih filmova
-  Međunarodne konkurencije kratkih animiranih filmova za djecu
-  Međunarodne konkurencije animiranih glazbenih videa
-  Međunarodne konkurencije animiranih namjenskih filmova
-  Međunarodne konkurencije studentskih kratkih animiranih filmova
 
Više informacija o uvjetima natječaja, kategorijama natjecanja i nagradama možete pronaći u Pravilniku festivala. Pažljivo ih pročitajte prije završetka ispunjavanja prijavnice i slanja svoga filma. Registracijom za sudjelovanje na 7. Supertoonu smatrat će se kao prihvaćanje festivalskih pravila.
 
Prijavnica / Pravilnik
 
Prilikom prijave filma, podnositelj zahtjeva prihvaća da film može biti izabran za prikazivanje u bilo koju od natjecateljskih kategorija ili  u popratnom dijelu programa. Obrasci za prijavu i filmovi moraju biti zaprimljeni do 15. ožujka 2016.
 
Online prijava:

Da biste poslali svoj film, molimo koristite online prijavnicu na http://www.supertoonfestival.com/entry.html. Za potrebe selekcije fimove možete slati u digitalnom obliku preko www.wetransfer.com ,
 
Samo filmovi proizvedeni u razdoblju od 2015.-2017. i pod uvjetom da na sebi imaju engleski podnaslov (ukoliko nisu iz engleskog govornog područja) mogu biti predstavljeni na festivalu. Festival ne naplaćuje nikakvu kotizaciju. Konkurencija izabranih filmova bit će objavljena na službenoj stranici festivala ne kasnije od 31. ožujka 2017. te će svi prijavljeni biti obaviješteni o rezultatima i konačnoj odluci selekcijske komisije putem e-maila.
 
U slučaju bilo kakvih pitanja slobodno kontaktirajte organizatore na info@supertoonfestival.com

(R.P.B., 28.11.2016)