Preskočite na glavni sadržaj

'Cvilidreta' premijerno u ZKL-u

Zagrebačko kazalište lutaka najavljuje novu premijeru, koja će se održati u petak, 1. ožujka, s početkom u 19 sati. Bajku o Cvilidreti zapisala su braća Grimm, a za potrebe ove produkcije, tekst je lutkarskoj pozornici prilagodila Zinka Kiseljak.
vrijeme: 01.03.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Zagrebačko kazalište lutaka, Trg kralja Tomislava 19
url: http://www.zkl.hr/
ZKL nastavlja suradnju s redateljicom Sašom Broz, nakon dva uspješna naslova izvedena na našoj lutkarskoj pozornici: Pepeljuge iz 2013. i Aladina iz 2017. Uz maštovite lutke Davida Peroša Bonnota i scenografiju Davora Antolića Antasa te glazbu Zvjezdana Ružića, ova raskošna i razigrana predstava jamačno će zabaviti i djecu i odrasle.

 

Priča je to o neobičnom vilenjaku čarobnih moći koji pomaže mlinarevoj kćeri ispresti slamu u zlato, što će je dovesti i na prijestolje. Cvilidreta nas suočava s pogubnim posljedicama laži i pohlepe te podsjeća da u svim ljudima postoje i dobre i loše osobine – a sami biramo kakvi ćemo biti. Zinka Kiseljak o ovoj bajci piše: „Kao i sve druge bajke, ova nas priča poučava o pravim vrijednostima u životu, poučava nas da je snaga ljubavi moćnija od bilo koje čarolije i dragocjenija od riznica punih zlata. Ljubav sa sobom donosi iskrenost, hrabrost i požrtvovnost, donosi blagost i razumijevanje, donosi sklad i sreću. Ljubav može promijeniti ljude da budu bolji, a to se zlatom nikada ne može kupiti.“

 

Kraljevnu Zlaticu animira Ana-Marija Percaić, a Cvilidretu Jadran Grubišić. Ostale likove oživjeli su Matilda Sorić, Mario Mirković, Adam Skendžić, Ranko Zidarić, Branko Smiljanić, Leonard Mišić i Mihovil Malenica.

 

Pretpremijera je na rasporedu u četvrtak 28. veljače 2019., u 18 sati.