Preskočite na glavni sadržaj

Afro Cuban All-Stars u Tvornici kulture

Afro-Cuban All Stars 8. ožujka stižu u zagrebačku Tvornicu kulture u organizaciji INmusic festivala, a ovo je jedinstvena prilika za uživo poslušati jednog od najboljih kubanskih glazbenika svih vremena - Juana de Marcosa Gonzaleza.
vrijeme: 08.03.2019.
mjesto: Zagreb; Tvornica kulture, Šubićeva 2
url: https://www.inmusicfestival.com/
 

Grupu Afro-Cuban All Stars okupio je glazbeni redatelj Juan de Marcos González, čija je ideja bila osnovati bend za svoje heroje - pjevače "zlatnog doba" kubanske glazbe. Bend čine četiri generacije najboljih kubanskih glazbenika. Glavni vokali ove grupe koji stižu u Zagreb su Emilio Suarez i Juan de Marcos, a prate ih najperspektivnija imena kubanske glazbe, Tany Allende, Tony Moreaux, Caleb Michel, Lazaro Numa, Haile Uriarte, Raudel Marzal, Laura Lydia Gonzalez, Oldrich Gonzalez, Gliceria Gonzalez, Alberto Pantaleon, Gliceria Abreu i Alfonso Peña.

 

Afro-Cuban All Stars su svojevrsna proslava raznolikosti kubanske glazbe, a njihov album A Toda Cuba le Gusta iz 1997. godine je prvi iz trilogije sjajnih albuma snimljenih u World Circuitu. Uslijedili su Buena Vista Social Club i Introducing...Rubén González koji su snimljeni u Havani iste godine, a na njima su radili gotovo isti glazbenici pod vodstvom Juana de Marcosa Gonzáleza.

 

Kako je istaknuo Juan de Marcos Gonzalez, Afro Cuban All-Stars će u Zagrebu izvesti starije, ali i najnovije pjesme. Istaknuo je da će svirati glazbu različitih stilova koja je jedinstvena Kubi, a publika će imati priliku s njima otići na putovanje kubanskom glazbom. Bend je osnovan prije više od 20 godina, a svi članovi više su nego zaljubljeni u svoju glazbu, što dokazuje i činjenica da su im koncerti rasprodani diljem svijeta.

 

Ulaznice po cijeni od 140 kn (+ troškovi transakcije) dostupne su u pretprodaji putem INmusic festival webshopa i u Dirty Old Shopu u Zagrebu po cijeni od 140 kn.