Preskočite na glavni sadržaj

Zlatko Kozina - Immediate Impact

Academia moderna poziva na otvorenje izložbe Zlatko Kozina - Immediate Impact, u petak 8. ožujka 2019. s početkom u 19 sati. 
vrijeme: 08.03.2019.
mjesto: Zagreb, Academia moderna, Šenoina 11 (dvorište)
url: https://www.facebook.com/AcademiaModerna/

Bad Conceptual Art - umjetnost kao konvergencija otpadaka

Tuđa iskustva umjetnosti (stavovi, namjere i koncepti) doživljavaju se kao elementi kolektivnih i privatnih mrtvih priroda  iz kojih su izrasli, a ono što je u njima bilo vječito, ekstrahiranoje te stavljeno u pogone. Te pogone, odnosno bolje rečeno- klastere psihogeneze karakterizira činjenica kako svoja sjedišta nikad nemaju samo na jednom mjestu pa ih se stoga najčešće percipira kao nepostojeće. S druge strane tuđa su iskustva poput  mrtvih priroda na kojima umjesto boca, jabuka ,violina ili draperija, deformacijom(ponekad i nedovoljnom formacijom)  pronalazimo živa 'mrtva iskustva' (otpatke).Ta iskustva nisu fragmenti zrakopraznog prostora nego polje kontinuiranog kolebanja. 
U to se smislu postavlja pitanje: Mogu li umjetnici/kustosi u svakodnevici samoj prepoznati beskonačno grananje Apstrakcije kojoj je njena organičnost (čitaj: relacionalnost) imanentna (bez straha od blue screen situacije  u kojoj bi se poput pijanog vozača mogli naći, vrteći se na cesti pitajući se jesu li i dalje okrenuti u „pravom“ smjeru) ? Bad Conceptual Art, kako nazivam svoje djelovanje što zbog načina crtanja/slikanja s jedne i 'fingiranog' (u smislu entropijskog rastakanja metoda i strategija historijske post/konceptuale) koncepta s druge strane, promatraču istovremeno nudi na izbor percepciju: radova kao instalacijske cjeline ali i svakog rada pojedinačno kao samostalne činjenice neovisne o trenutnom postavu : bez kronologije; bez stila; bez  poistovjećivanja i bez favoriziranja... (Kozina)

Izložba ostaje otvorena do 23. 03. 2019., radno vrijeme galerije; uto - sub: 14-19 h.

https://www.facebook.com/events/2337371362948385/