Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za taktilne slikovnice - prednatjecanje

Osnovna škola Pećine u Rijeci, Odjel i Knjižnica za djecu s oštećenjem vida unutar Škole, ove su godine kontakt-ustanova međunarodne grupe Typhlo & Tactus koja svake druge godine organizira međunarodno natjecanje na području taktilne slikovnice za slijepu i slabovidnu djecu.   
prijava: 15.05.2019
url: http://www.os-pecine-ri.skole.hr/

Ove se godine međunarodno natjecanje održava u Bruxellesu, Belgija 17, 18 i 19. listopada.

Međunarodnom natjecanju prethodi prednatjecanje unutar država koje sudjeluju na natjecanju, a pet radova koje ocjenjivački žiri ocijeni kao najbolje šalju se u Bruxelles.

Pozivaju se odgajatelji, učitelji, stručni suradnici, edukacijski rehabilitatori, umjetnici, roditelji i svi ostali zainteresirani za izradu ovakvih slikovnica da se odazovu na ovo prednatjecanje i pošalju svoje radove. Nije riječ o likovnom natječaju za učenike. Stoga organizator moli prijavitelje da  se ne okušavaju u organiziranju akcija izrade taktilne slikovnice s djecom već da napravite slikovnice koji su rezultat osobnog rada, iskustva, znanja i kreativnosti, pritom se pridržavajući smjernica za izradu slikovnica.  

Detaljne smjernice za izradu kvalitetnih taktilnih slikovnica nalaze se na: https://www.azoo.hr/index.php?view=article&id=7013&naziv=prirucnika-kako-napraviti-taktilnu-slikovnicu- .

Detaljna pravila natjecanja nalaze se na http://www.os-pecine-ri.skole.hr/.

Radove možete poslati ili osobno donijeti na adresu:

Osnovna škola Pećine
Odjel za djecu s oštećenjima vida
(za T&T prednatjecanje)
Šetalište 13. Divizije 25
51000 Rijeka

Radovi se ne potpisuju imenom i prezimenom autora, nego šifrom (peteroznamenkasti broj i riječ do sedam slova). Osobni podaci autora ili autorice slikovnice, odnosno ispunjena prijavnica za natjecanje (Entry form na  www.tactus.org ) šalju se/donose u zatvorenoj omotnici uz sam rad. Ocjenjivačko povjerenstvo dobiva omotnice tek nakon donesene konačne odluke.

Radovi se primaju najkasnije do 15. svibnja 2019. godine.

Za više informacija, kao i za pravila natjecanja te smjernice za izradu taktilnih slikovnica obratite se na telefon Odjela za djecu s oštećenjima vida 051 690 241 ili na e-mail adresu: javorka.milkovic@skole.hr
 
Pravila natječaja