Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za vizualni identitet hrvatske izložbe za Praški kvadrijenale

U organizaciji Ministarstva kulture i produkciji Hrvatskog dizajnerskog društva na Praškom kvadrijenalu 2019., najvećoj svjetskoj manifestaciji posvećenoj scenografiji i scenskom prostoru, Hrvatska će se predstaviti izložbenom koncepcijom 'Klizanje u nepoznato', za čiji je vizualni identitet do 13. ožujka otvoren natječaj. 
prijava: 13.03.2019

Audiovizualna instalacija “Klizanje u nepoznato”, multimedijski je rad Ivana Marušića Klifa vezan uz kontekst teatra, performansa i instalacija u javnom prostoru tijekom posljednjih nekoliko godina.

Instalacija uključuje njegove suradnje s autorima kao što su Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo, Branko Brezovec, Zlatko Burić Kićo i Ana Hušman. Kustosi izložbe su Marko Golub i Maša Milovac.

Dizajnere se poziva da prijave radove za dizajn vizualnog identiteta projekta, koji uključuje i ostale vizualne materijale (katalog, vizuali u postavu, vizuali za digitalne medije).

Grafički dizajner, pojedinac ili tim priključit će se produkcijskom timu na projektu koji čine kustosi, umjetnici te stručni suradnici, a od njega se očekuje prijedlog te izvedba grafičkih materijala u postavu, kao i oblikovanje vizuala za društvene mreže i postojeće web stranice organizatora (dizajn.hr, min-kulture.hr).

Ne očekuje se da prilažu gotova rješenja vizualnog identiteta već trebaju prezentirati profesionalni referentni portfolio kojim će dokazati svoj pristup oblikovanju, kreativni i istraživački aspekt kojim konkuriraju među ostalim prijaviteljima, te životopis koji služi pregledu referentnog iskustva u radu.

U slučaju da se na poziv javlja više dizajnera koji rade zajedno, može se dostaviti zajednički portfolio ili portfolio za svakog člana tima te životopis svakog člana tima.

Za evaluaciju prijave nadležan je uži projektni tim - Ivan Marušić Klif, Marko Golub i Maša Milovac, a vrednovat će se profesionalnost i iskustvo u osmišljavanju i realizaciji projekata s područja vizualnih komunikacija predstavljenih u portfoliju, originalnost i komunikativnost radova predstavljenih u portfoliju te razina upotrebne, tehničke i tehnološke promišljenosti predstavljenih radova u portfoliju.

Hrvatsko dizajnersko društvo odabranom dizajneru ne osigurava radni prostor te opremu za rad, ali će snositi sve produkcijske troškove u okvirima predviđenog budžeta projekta.

Ovogodišnji Praški kvadrijenale scenografije i scenskog prostora održat će se od 6. do 16. lipnja. (Hina)
 
Opširnije:
https://dizajn.hr/blog/otvoreni-poziv-vizualni-identitet-praski-kvadrijenale-2019/