Preskočite na glavni sadržaj

43. Susreti kazališnih amatera Zagreb

43. Susreti kazališnih amatera Zagreb
Već dugi niz godina Centar Knap, u suradnji sa Zagrebačkom scenom kazališnih amatera, organizira Susret kazališnih amatera Zagreba (SKAZ) i Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FKZA). Ove godine 43. SKAZ održat će se u razdoblju od 16. do 29. ožujka, nakon čega slijedi 23. FKZA na kojem će biti uprizoreno pet kazališnih predstava po izboru prosudbenog povjerenstva.
vrijeme: 16.03.2019.
mjesto: Zagreb, Kulturni centar Peščenica, Ivanićgradska 41a
url: http://www.knap.hr/centar/zska.asp
 

Amaterizam se često shvaća kao temelj profesionalizma, njegov početni stadij ili ga se počinje uočavati tek kada se razvije do estetike profesionalnog kazališta. Stoga SKAZ i FKZA pružaju cjeloviti uvid u zagrebačku amatersku kazališnu scenu, popularizirajući je  i čineći vidljivima sve one procese svojstvene samo amaterskom kazalištu. Kao najveći amaterski festival prepoznat je od Ministarstva kulture i Gradskog ureda za kulturu.


Ove će se godine na sceni Kazališta Knap izvesti 37 kazališnih predstava i sudjelovat će više od 400 sudionika! Nekolicina autorskih projekata i kanonskih  djela, poput Krleže, Čehova, Šeone i Shakespeara, uprizorit će kazališne grupe različite dobi i iskustva u kazališnoj produkciji.


Ove godine prosudbeno povjerenstvo čine Mira Muhoberac, dramaturginja i teatrologinja, Branka Cvitković, glumica, i Morana Dolenc, redateljica i lutkarica.


Predstave izabrane za 23. FKZA ulaze u selekcijski postupak za državni festival, 57. Festival hrvatskih kazališnih amatera, koji će se održati u Vodicama od 17. do 19. svibnja i od 24 do 26. svibnja 2019. godine.


Ulaz na predstave je slobodan, a ulaznice možete podići na blagajni, svakim danom, sat vremena prije početka predstave.


Program izvedbi kazališnih predstava pogledajte na stranicama Centra.