natječaj

Plesna mreža Hrvatske objavila natječaj za gostovanja u 2017.


prijava: 31.12.2016.

Autori na području suvremenog plesa i pokreta mogu do 31. prosinca 2016. prijaviti svoje predstave na natječaj Plesne mreže Hrvatske za gostovanja u 2017. godini. U istome roku traje i javni natječaj za producenta, odnosno producenticu Plesne mreže Hrvatske.

Projekt Plesna mreža Hrvatske dio je opće strategije razvoja i distribucije plesne umjetnosti na nacionalnoj razini, a realizira se izvedbama prethodno selektiranih predstava u hrvatskim nacionalnim kazalištima, na nacionalnim festivalima i drugim institucijama i organizacijama koje se bave izvedbenom djelatnošću. Potporom Umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatske, koja djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika «PULS», Ministarstvo kulture razvija postprodukciju i uvjete za kontinuiranu javnu prezentaciju cjelokupne plesne produkcije na području Republike Hrvatske.
 
Prijave se ispunjavaju online na mrežnim stranicama plesnamreza.hr gdje možete doznati više detalja o uvjetima i pravilima oba natječaja.

(R.P.B., 20.12.2016)