Preskočite na glavni sadržaj

Cro-Afro Konvencija u Zagrebu

U subotu, 23. ožujka, udruga Afro Badinya održat će prvu Cro-Afro Konvenciju u zagrebačkom klubu Ritam grada, Gajeva 2. Za ovaj cjelodnevni događaj članovi udruge Afro Badinya pripremili su bogat program: besplatne radionice za djecu i odrasle, kušanje afričke i hrvatske hrane, tombolu, nastupe plesnih skupina te nekoliko bendova i DJ-a.
vrijeme: 23.03.2019.
mjesto: Zagreb; klub Ritam grada, Gajeva 2
url: https://hr-hr.facebook.com/AfroBadinya/
Cilj Cro-Afro konvencije jest kroz prezentaciju modernog i tradicionalnog umjetničkog izričaja Afrike i Hrvatske ukazati na ljepotu različitosti, a istovremeno i bliskosti među kulturama.

Događaj organiziraju udruga Afro Badinya i udruga Svijet nota.

Afro Badinya znači afrička obitelj i udruga je otvorena svim dobnim i društvenim skupinama.

To je mlada, rastuća udruga koja kroz kreativne glazbene, scenske i likovne projekte promovira bogato afričko kulturno naslijeđe – s naglaskom na multikulturalnost obogaćuje hrvatsku javnu scenu, djeluje u cilju jednakosti među ljudima, suzbijanju rasne i druge diskriminacije, te s ciljem razvijanja socijalne osjetljivosti za djecu i potrebite. Dominantna područja djelovanja udruge su pokret, ritam i zvuk te se za članove udruge odvijaju treninzi  afričkog plesa i pjesme kao i tečaj sviranja Djembe bubnjeva.

Udruga Svijet nota je udruga s ciljem promicanja glazbene kulture. Udruga okuplja neafirmirane i afirmirane likovne, književne, modne, umjetničke, glazbene i ine stvaraoce koji na neobičan i drugačiji način žele prikazati svoju kreativnost i time upotpuniti glazbeni svijet. Udruga se također bavi organiziranjem i priređivanjem izložbi, javnih tribina, muzičkih i plesnih radionica, eko (recikliranje) i etno radionica te ostalih kulturno-glazbenih događanja s ciljem promicanja hrvatske tradicije.