Preskočite na glavni sadržaj

Na Susretima profesionalno vođenih kazališta HC Assitej 13 predstava

Susreti profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade Hrvatskoga centra Assitej održat će se od 25. do 29. ožujka u Bjelovaru, a na repertoaru je 13 predstava kazališta i dramskih studija iz Bjelovara, Zagreba, Čakovca, Zadra, Osijeka, Varaždina, Velike Gorice, Rijeke, Hvara i Virovitice.
vrijeme: 25.03.2019.
mjesto: Bjelovar
url: http://assitej.hr/
Susreti će se održavati na dvije bjelovarske lokacije, sve su predstave besplatne, a održat će se i dvije zanimljive radionice, najavili su organizatori na tiskovnoj konferenciji u utorak.
 
Predsjednik Hrvatskog centra Assitej Roman Bogdan zahvalio je Gradu Bjelovaru koji je domaćin sedmi put te istaknuo da su Susreti izvanredna prilika da djeca doznaju što se radi u dramskoj pedagogiji.
 
"Iz školskih kurikuluma tijekom posljednjih 20 godina izbačeno je dosta umjetničkih predmeta, kako u osnovnim, tako i u srednjim školama. Kazalište je multidisciplinarna umjetnost u kojoj se bavimo glazbom, likovnom umjetnošću i riječju, i jedna je od rijetkih preostalih oaza u kojoj djeca mogu dobiti nova saznanja o estetici umjetnosti", poručio je Bogdan.
 
Davor Dokleja, predstavnik mreže profesionalno vođenih kazališta, najavio je kako će predstavama prethoditi radionica za djecu pod nazivom "Osnove klaunove igre i postavljanje odnosa između klauna i svijeta" na koju se prijavilo desetero djece.
 
Festival će pratiti stručno povjerenstvo koje čine dramaturginja Jelena Kovačić, dramska pedagoginja Nikolina Bakmaz i glumica Erna Rudnički koje će na kraju festivala dodijeliti dvije nagrade, za dramsko pedagoško vodstvo te za najbolju predstavu u cjelini. (Hina)