Preskočite na glavni sadržaj

Nagradni književni natječaj ProvidencaBnM

Udruženje umjetnika 'ProvidencaBnM' raspisuje otvoreni nagradni natječaj za najbolje književno djelo regije. Na natječaj se mogu slati radovi koji nisu objavljeni prethodno u tiskanom obliku, a u obzir dolaze poezija, priče i novele. Rok za slanje radova je 20. travnja 2019.!
prijava: 20.04.2019
url: https://www.facebook.com/NelaiDarko
U slučaju slanja poezije potrebno je izabrati i poslati najmanje 10 pjesama, za priče minimalan broj za ispunjavanje uvjeta natječaja su 4 priče, a novela u cijelosti.


Stručna komisija, čija imena će biti poznata nakon objavljivanja pobjednika, odlučit će o najboljim pristiglim radovima. Pobjednici će biti proglašeni 18.05.2019. na književnoj večeri koja će se održati u Kulturnom Centru Mesnička, Mesnička 12, Zagreb.


U slučaju nemogućnosti dolaska, svi pobjednici će biti oglašeni na stranicama „ProvidencaBnM“ https://www.facebook.com/NelaiDarko/.


Radove je potrebno slati na jezicima regije (hrvatskom, srpskom, bosanskom i crnogorskom jeziku dok je radove na drugim jezicima regije ili Europe, potrebno prevesti prije slanja na natjecanje). Prihvaćaju se i radovi na dijalektima hrvatskog jezika.


Svi radovi moraju biti lektorirani.


Svi radovi koji ne udovoljavaju uvjetima iz natječaja, neće biti uzeti u izbor za natječaj o čemu će autor biti obaviješten.


Autor u potpunosti ustupa sva prava korištenja vlastitog rukopisa udruženju, a udruženje se obvezuje slijediti pravila autorstva.


U slučaju plagijata udruženje ne snosi odgovornost.


Radovi se dostavljaju zaključno do 20.4.2019. isključivo u digitalnom obliku na elektroničku adresu: providencabnm@gmail.com


Uz radove potrebno je priložiti osobne podatke autora. Podaci neće biti dostupni žiriju.


Potrebni osobni podaci autora:

- ime i prezime,

- adresa,

- broj mobilnog telefona,

- kraći životopis,

- mogućnost dolaska autora na večer proglašenja pobjednika u Zagrebu dana 18.05.2019.


Ovakvim načinom odabira eliminira se bilo kakva mogućnost manipulacija rezultatima od strane organizatora i omogućuje transparentno posvećivanje djelu nevezano za autora.


Nagrade za najbolje autore, po mišljenju stručne komisije, su :

1. Za pobjednika natječaja:

besplatno tiskanje knjige koje uključuje sve troškove uređivanja i grafičke obrade uz konzultacije sa autorom – zbirka poezije, zbirka priča i novela,


2. Za drugoplasiranog autora:

književni vikend za maksimalno četiri osobe u objektu Apartmani „Vranela“- Biograd na Moru o trošku „ProvidencaBnM“,


3. Za trećeplasiranog autora:

predstavljanje radova na autorskoj književno-glazbenoj večeri u organizaciji i o trošku „ProvidencaBnM“