Preskočite na glavni sadržaj

Koreo lab riječkog Baleta – 'Pričaj mi' Michelea Pastorinija

U okviru drugog po redu Zajc koreo laba Baleta HNK Ivana pl. Zajca nastala je plesna predstava sastavljena od tri koreografske minijature zajedničkog naslova 'Parla(mi)' /'Pričaj mi') u koreografiji Michelea Pastorinija, a bit će izvedena 21. i 22. ožujka, u 19,30 sati, u baletnoj dvorani u Strossmayerovoj 1.
vrijeme: 21.03.2019. 19,30 h
mjesto: Rijeka; Strossmayerova 1
url: http://www.hnk-zajc.hr
Baletni umjetnik Michele Pastorini član je riječkog baletnog ansambla koji je prošle godine na 22. Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu trijumfirao svojom koreografijom osvojivši prvu nagradu žirija, nagradu publike i plaketu za inventivnost.

Riječka će publika moći vidjeti tri njegove koreografske minijature pod naslovima „dovefiniscitucomincioio” / „gdjezavršavamjazapočinješti“, „Tutto molto bene, grazie” /„Sve je jako dobro, hvala“ i „thought” /„misao“. U predstavu će uvesti glumac Hrvatske drame Edi Ćelić, a plesat će Marta Voinea Čavrak, Emanuel Amuchástegui, Tilman Patzak i Michele Pastorini.

Prema riječima Michelea Pastorinija, plesna je predstava nastala kao rezultat njegovih razmišljanja i analiziranja različitih vrsta komunikacije, od ljubavnih veza, prijateljstva i drugih oblika partnerstava.

„ Ponekad komuniciramo kroz tišinu koja oko nas gradi različite verzije realnosti. Ono što je neizrečeno, često je i neshvaćeno. Ipak, sposobnost shvaćanja na duhovnoj razini može biti dublja od komunikacije riječima. Kada sami ne znamo izraziti i izreći svoje osjećaje, odmah sumnjamo u osjećaje drugih. Naša nesposobnost gradi zidove u odnosima“, navodi Pastorini i zaključuje:

„Jedan drugačiji pogled na ovu problematiku može vas potaknuti da razmislite o načinu kojim se izražavate i odnosite prema drugima. Kakav ste vi tip osobe? Koliko prepoznajete sebe u ovim izvođačima?“
Projekt Zajc Koreo lab riječkog Baleta okuplja plesače, članove baletnog ansambla koji uz kreativni entuzijazam imaju želju i potrebu koreografski se izraziti. Potaknuti prošlogodišnjem uspjehom i pozitivnim reakcijama, članovi Baleta i predstavu Michelea Pastorinija poklanjaju Riječanima na dar.

Ulaz je slobodan uz ranije podizanje propusnica na blagajni Kazališta.