Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje knjige 'Ako tebe zaboravim'

Knjiga 'Ako tebe zaboravim' treća je u trilogiji priređivačice Jasminke Domaš. Predstavljanje knjige održat će se u Muzeju Mimara u Zagrebu, u utorak 26. ožujka u 19 sati.
 
vrijeme: 26.03.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Muzej Mimara

Sudjeluju

O knjizi će govoriti:  Anna Marija Gruenfelder
Goran Hutinec
Dražen Katunarić /urednik/
Žarko Paić
Aleksandar Srećković
i priređivač Jasminka Domaš

Mješoviti pjevački zbor Bet Israela „Mihael Montiljo“

'Knjiga Ako tebe zaboravim treća je u trilogiji priređivačice Jasminke Domaš koju još čine naslovi Obitelj - Mišpaha i Glasovi, sjećanja, život.

U trilogiji se otkriva ukupno stotinjak životnih priča potomaka židovskih obitelji, koje u biografskim i autobiografskim esejističkim zapisima oživljavaju prošlost i izvještavaju nas o današnjici potomaka tih obitelji. Ove će knjige mnogima pružiti brojna znanja o bujnom židovskom životu do Holokausta i o nenadoknadivom europskom gubitku koji je on izazvao, o bespovratnom urušavanju duhom toliko bogatoga svijeta koji je postojao do Drugoga svjetskog rata.

Ovi tekstovi potomaka nekada sretnih i produktivnih židovskih zajednica pružit će svima i više temelja za izgrađivanje osjećaja sućuti, za empatiju, koju sve većim udaljavanjem od toga doba srećemo sve rjeđe. Namijenjene su svakom čitatelju, podjednako Židovu i nežidovu.

Uz osobito dojmljivu likovnu opremu ovih knjiga, najdragocjenije su brojne raritetne fotografije, koje potječu iz na razne načine spašenih obiteljskih albuma.'