Preskočite na glavni sadržaj

Stare igračke na 6. Festivalu igračaka

Šesti Festival igračaka održat će se 11. i 12. svibnja u Ivanić Gradu u organizaciji Udruge Tetragon, Tvornice smijeha i Turističke zajednice Ivanić-Grada, a organizatori Festivala pozvali su kolekcionare i zaljubljenike u stare igračke da sudjeluju na izložbi kolekcija i starih igračaka pod nazivom 'Pokažite svoje igračke'.
vrijeme: 11.05.2019.
mjesto: Ivanić-Grad
url: https://hr-hr.facebook.com/festivaligracaka/

Cilj je, kako navode, kroz izložbu starih igračaka prikazati povijest, načine proizvodnje i korištenja igračaka nekad i danas.
 
Igračke postoje u svakoj kulturi i stare su koliko i čovječanstvo, one čuvaju sjećanje na trenutke odrastanja, a sam način igranja te izrada igračaka snažno su utjecali na dječji razvoj, poručili su iz Udruge Tetragon napominjući kako stare igre i igračke pomažu dublje upoznati nekadašnje običaje i način života.
 
Promoviranjem starih igračaka, kako ističu iz Udruge Tetragon, žele pridonijeti očuvanju kulturne baštine na način shvatljiv djeci, jer igra je prvo čovjekovo samostalno i stvaralačko iskustvo i sastavni dio ljudskog razvoja.
 
Organizatori ivanićgradskog festivala skreću pozornost svima koji smatraju da imaju viška modernih igračaka s kojima se njihova djeca više ne igraju na mogućnost doniranja i/ili razmjene preko Burze igračaka.
 
Festival igračaka na jednom će mjestu okupiti sve što ima veze s igračkama i igrom.
 
Kako ističu organizatori, posjetitelji festivala će dva dana moći uživati u carstvu igračaka, raznim natjecanjima, kazališnim i mađioničarskim predstavama, zabavnim i edukativnim radionicama te igraonicama.
 
Jubilarni 5. Festival igračaka okupio je prošle godine u Ivanić Gradu više od 15 tisuća posjetitelja. (Hina)