Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja

Ministarstvo hrvatskih branitelja raspisuje, a HDLU provodi Javni, otvoreni, u jednom dijelu pozivni, anonimni likovni natječaj za likovno rješenje spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
vrijeme: 21.03.2019.
prijava: 28.06.2019

Cilj natječaja:
Cilj podizanja spomen-obilježja je na primjeren, dostojanstven, čitak i jedinstven način odati počast žrtvama svih totalitarnih režima Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
Svrha i konačni cilj jest podizanje spomen-obilježja koje bi svojom pojavnošću kao svojevrsni podsjetnik omogućilo očuvanje sjećanja na stradale žrtve i otelo ih vremenu zaborava. Predviđa se brža godišnja dinamika provedbe podizanja spomen-obilježja na različitim lokacijama diljem Hrvatske. Procjenjuje se da u Republici Hrvatskoj postoji veliki broj lokaliteta masovnih i pojedinačnih grobišta žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.
Autoru odabranog rješenja pripada jednokratna nagrada za prvo mjesto te autorska naknada za reprodukciju za svako ponovno izvođenje spomen-obilježja.

Predmet natječaja:
Dobivanje idejnog likovnog rješenja spomen-obilježja za groblje žrtava iz Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja, s troškovnikom za realizaciju, koji će se postavljati na mjestima istražene masovne grobnice, a sukladno dinamici postavljanja koju odredi Naručitelj.

Pravo na sudjelovanje:
sve fizičke i pravne osobe koje ispunjavaju najmanje jedan od ova tri uvjeta:
•  umjetnici koji su realizirali najmanje tri (3) skulpture u javnom prostoru;
•  umjetnici sa završenom Likovnom akademijom;
•  umjetnici s referentnom umjetničkom djelatnošću u istaknutim galerijskim prostorima u Republici Hrvatskoj prema mišljenju nadležne strukovne udruge.
Svaki od natjecatelja, pojedinac ili grupa autora, ima pravo sudjelovanja na ovom natječaju samo s jednim radom.

Rokovi:
Početak natječaja: 21.3.2019.
Natjecatelji imaju pravo postavljati pitanja do: 15.4.2019.
Rok za odgovor svim natjecateljima: 25.4.2019.
Predaja natječajnih radova: 28.6.2019., do 14h
Objava Odluke o rezultatima: 2.8.2019.

Detaljnije:
http://www.hdlu.hr/