Preskočite na glavni sadržaj

Heroj u ratu, hrvatski ponos u miru - izložba posvećena Goranu Kliškiću

Izložba iz fundusa Muzeja Domovinskog rata u Splitu - 'Heroj u ratu, hrvatski ponos u miru / pukovnik Goran Kliškić' otvara se u Sveučilišnoj galeriji 'Vasko Lipovac' u Splitu, 21. ožujka u 19 sati.
vrijeme: 21.03.2019.
mjesto: Split, galerija Vasko Lipovac, Ruđera Boškovića 31

Izložba prati ratni put Gorana Kliškića i Diverzantskog voda 4. gardijske brigade od Goranova priključenja Brigadi i osnutka voda pa do tragične pogibije na položaju kod zaljeva Bistrina u ožujku 1992. godine.

Predmeti izloženi na izložbi potječu iz donacije Goranova oca Ratomira Kliškića. Donacija je predana u studenome 2015. godine i prva je donacija Muzeju Domovinskog rata u Splitu, a sastojala se od raznih predmeta koji su poslije obrađeni i raspoređeni u različite muzejske zbirke.

Na izložbi, u prostoru Sveučilišne galerije Vasko Lipovac, prikazana su 63 predmeta iz donacije Kliškić. Radi se o vojnim uniformama, odlikovanjima s ispravama, o vatrenom i hladnom naoružanju, o osobnim predmetima, uokvirenim fotografijama i uokvirenim novinskim člancima.

Izložene su fotografije što su ih za potrebe izložbe ustupili Goranovi suborci Ćiro Ugrin, Boran Martić i Ivica Bošković te Goranov otac Ratomir.

Izložba ostaje otvorena do 1. travnja 2019.
 
https://www.facebook.com/events/1024058907791667/