Preskočite na glavni sadržaj

Čitanje plesa: 'Choreographic Journal: seeing / vidjeti'

Zagrebačka promocija knjige 'Choreographic Journal: seeing / vidjeti' održat će se u sklopu nove tribine pod nazivom 'Čitanje plesa' koju uređuje i vodi Srđan Sandić u Zagrebačkom plesnom centru, 21. ožujka, s početkom u 18,30 sati.
vrijeme: 21.03.2019. 18,30 h
mjesto: Zagreb; Zagrebački plesni centar, Ilica 10
url: http://www.zagrebackiplesnicentar.hr/
'Choreographic Journal: seeing / vidjeti,' autorice Marjane Krajač i urednice Zee Hartmann, objavljena je u kolovozu 2018. godine, a dotiče se tema vidljivosti umjetničkog procesa te njegove refleksije i komunikacije, otvarajući prostor mogućeg mišljenja o plesu kao skupu različitih fenomena koji čine koreografski rad i njegova različita značenjska i gledalačka polja.
 
Publikacija je nakon ljetne promocije na Monoplay festivalu u Zadru, tijekom jeseni 2018. godine predstavljena u sklopu nekoliko predavanja o gestama koreografskog teksta koje je koreografkinja Marjana Krajač održala na Norwegian Theatre Academy sveučilišta Østfold u Fredrikstadu (Norveška), na Odsjeku plesa sveučilišta New York University (SAD) te na Odsjeku kazališta i plesa sveučilišta University of Hawaii at Manoa u Honoluluu (SAD). Nakon zagrebačke promocije, knjiga će u travnju 2019. godine biti predstavljena i u Berlinu.
 
Knjiga je u tiskanom izdanju dostupna u berlinskoj knjižari Pro-Qm, također i u Superknjižari, a u digitalnom izdanju može se kao PDF slobodno skinuti ovdje: https://bit.ly/2HlaHL0

Govore:
 
Zee Hartmann, dramaturginja, urednica knjige
Marjana Krajač, autorica i koreografkinja
Dr.sc. Lada Čale Feldman, Odsjek za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta sveučilišta u Zagrebu 
Razgovor će moderirati kritičar i pisac Srđan Sandić
 
Promocija se odvija u sklopu programa Koreografska fantazija BR. 3: izvedbe i razgovori, koji se odvija od 19. -  22. ožujka u Zagrebačkom plesnom centru. Više o programu ovdje: https://bit.ly/2NA9Sik