Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodna konferencija 'Proceed with Care – Living with tourism' u Šibeniku

U Šibeniku će se od 2. do 5. svibnja 2019. po prvi puta održati Međunarodna stručno-znanstvena konferencija pod nazivom 'Proceed with Care – Living with tourism', u organizaciji Nacionalne udruge za interdisciplinarno djelovanje na području baštine i turizma. 
vrijeme: 02.05.2019.
mjesto: Šibenik

Suživot s turizmom i održivo upravljanje baštinom i turizmom u područjima vrijedne kulturne i prirodne baštine s naglaskom na svjetskoj kulturnoj baštini pod zaštitom UNESCO-a glavne su teme konferencije Proceed with Care.

Priznati svjetski stručnjaci bavit će se važnim pitanjem rastućeg konflikta između prekomjernog turizma te zaštite kulturnog okruženja, povijesnih gradova, spomenika i lokaliteta, osobito onih koji su uvršteni na Popis svjetske baštine UNESCO-a.

Glavni cilj konferencije Proceed with Care je okupiti istraživače i stručnjake iz cijelog svijeta kako bi zajedničkom svijesti, znanjem i iskustvom pronašli rješenja za održiv turistički rast svjetskih prijestolnica turizma.

Konferencija će predstaviti najnovija akademska i znanstvena istraživanja, istraživanja na terenu, strategije, tehnike i alate.
 
Opširnije:
https://www.proceedwithcare.org/