Preskočite na glavni sadržaj

Radionica podizanja cirkuskog šatora

Cirkorama vas u sklopu svog programa poziva na radionicu dizanja cirkuskog šatora. Radionica će se održati u dvorištu Pogona Jedinstvo u trajanju od dva dana i namijenjena je svima koji žele naučiti kako se stavlja u funkciju jedan mobilni objekt, kojemu je osnovna namjena da producira kulturne sadržaje – prvenstveno one vezane uz cirkusku umjetnost.
vrijeme: 29.03.2019. 10 - 17 h
mjesto: Zagreb; Dvorište Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip bb
url: http://cirkorama.org/
Na radionici će se prolaziti kroz sve faze podizanja cirkuskog šatora, od mjerenja prostora i postavljanja klinova, preko podizanja nosećih stupova, dizanja kupole i zidova šatora, pa sve do postavljanja pozornice i tribina te postavljanje šatora u njegovu konačnu funkciju.


Radionicu su osmislili i pripremili članovi Cirkobalkana kolektiva: Milan Manić, Domagoj Šoić, Jadranka Žinić Mijatović, Vladana Manić i Nikola Mijatović – koji iza sebe imaju godine iskustva u radu sa cirkuskim šatorima, kao mobilnim objektima kojima je cilj da se u što kraćem roku postave na odgovarajuću lokaciju.


Radionica je besplatna i namijenjena je svima koji žele naučiti nešto novo, a ne boje se fizičkog rada. Ova radionica će vam pružiti nova iskustva i znanja koja ćete moći usvojiti kroz proces rada, a isto tako će vam pružiti mogućnost usavršavanja u radu – ako već imate prethodnog iskustva na poslovima tehničke prirode.


Prijaviti se možete na e-mail adresu: cirkorama@gmail.com


Šator će biti postavljen u dvorištu Pogona Jedinstvo naredna dva mjeseca i služit će svrsi nezavisnog prostor za izvedbu, edukaciju i kreaciju sa naglaskom na cirkusku umjetnost. Kroz dva mjeseca u šatoru će se realizirati dvije regionalne rezidencije cirkuskih umjetnika, prezentacije radova u nastajanju, radionice u suradnji s Pogonom Jedinstvo kao i CirkoBalkana 7 - festival suvremenog cirkusa u cirkuskom šatoru koji će se ove godine održati u suradnji sa klubom Močvara i proslavom njihovog dvadesetog rođendana.


Program udruge Cirkorama podržan je od strane: Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova. Program se odvija u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon i klubom Močvara.