Preskočite na glavni sadržaj

Radionica Andreje Kulunčić u koprivničkoj AK galeriji

Radionica Andreje Kulunčić naslovljena 'Prisvajanje medijskog prostora, dizajna i marketinških strategija unutar društveno angažirane umjetničke prakse' održat će se 30. i 31. ožujka 2019. (subota i nedjelja) u koprivničkoj AK galeriji. Radionica je besplatna, broj mjesta je ograničen, a prijave se primaju do 29. ožujka.
vrijeme: 30.03.2019.
prijava: 29.03.2019
mjesto: Koprivnica, AK galerija
url: https://www.facebook.com/atelierikoprivnica/

Krajem prošle, 2018. godine u koprivničkoj AK galeriji ugostili smo umjetnicu Andreju Kulunčić s izložbom „Umjetnost kao demokracija“ koja je obuhvaćala 4 rada („U krugu“, „index.žene“, „Samo za Austrijance“, „Što je meni naša borba dala?“) u kojima je bilo vidljivo da je njezina umjetnička praksa uvijek istraživačka, interaktivna i društveno angažirana. U svojim radovima često koristi medijski prostor, dizajn te strategije koje inače prepoznajemo u marketingu te na taj način, progovarajući o općevažnim društvenim temama, ljudskim pravima i svijetu u kojem živimo, izlazi iz prostora galerije i dopire do većeg broja ljudi.

Andreja Kulunčić se ove subote i nedjelje vraća u AK galeriju i kroz dvodnevnu radionicu približit će strategije prisvajanja medijskog prostora, dizajna i marketinga unutar društveno angažirane umjetničke prakse. Kroz razgovor i konkretne primjere umjetničkih radova,  polaznici će promišljati o tome kako navedene načine primijeniti u konceptualizaciji vlastitih ideja. Radionica je besplatna i namijenjena je studentima dizajna, srednjoškolcima, umjetnicima te svim građanima zainteresiranim za navedene teme.
 
“Prisvajanje medijskog prostora, dizajna i marketinških strategija unutar društveno angažirane umjetničke prakse”

● Radionica
● Voditeljica radionice: Andreja Kulunčić
● Vrijeme održavanja: 30. i 31. 3. (subota i nedjelja) od 12 do 16 sati
● Mjesto održavanja: AK galerija, Kampus (2. ulaz), Koprivnica
● Maksimalni broj sudionika: 15
● Prijave do petka 29.3. na mail: atelieri.koprivnica@gmail.com
(potrebno je poslati samo kratki CV u par rečenica)

Radionica se bavi strategijama unutar društveno angažirane umjetničke prakse kroz sljedeće točke: 

● tema rada (traženje neuralgičnih točki u svakodnevici grada)
● izbor medija za realizaciju rada
● izbor javnog prostora koji odgovara temi i mediju
(npr. aproprijacija medijskog prostora - bilboard, radio, TV, dnevne novine itd.)
● publika: kome se rad obraća, na koji način, kako publici približiti rad
● osmišljavanje produkcije rada (suradnja unutar različitih disciplina)
 
O voditeljici radionice:

Andreja Kulunčić je vizualna umjetnica koja u svojim radovima propituje različite aspekte društvenih odnosa i društvene prakse, zanimajući se za društveno angažirane teme, suočavanje s različitim publikama i suradnju na kolektivnim projektima. Uspostavlja vlastite interdisciplinarne mreže, doživljavajući umjetnički rad kao istraživanje, proces suradnje, sukreiranja i samoorganizacije. Često zahtijeva od publike aktivnu suradnju i "dovršavanje" djela. Dio procesa u nastajanju rada često je multidisciplinarnost, u kojoj se specifične umjetničke vještine nadopunjuju komplementarnim vještinama iz drugih područja. Njezin rad predstavljen je na međunarodnim izložbama, uključujući: Documenta11 (Kassel), Manifesta4 (Frankfurt/Main), 8.Istanbulski bijenale, Liverpool Biennial04, 3.Tirana Biennial, 10.Trijenale Indije (New Delhi), te značajnim skupnim i samostalnim izložbama u muzejima i galerijama u zemlji i inozemstvu.

Radionica se održava u sklopu projekta “Improvizirane strukture” udruge MAPA.
Podržana je od Zaklade Kultura nova i Ministarstva kulture.
 
Više o radionici:
https://www.facebook.com/events/394980777719752/