Preskočite na glavni sadržaj

17. Festival folklorne koreografije

Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja i KUD Jedinstvo organiziraju 17. Festival folklorne koreografije u HNK Split, 30. ožujka 2019. u 19.30 sati.
vrijeme: 30.03.2019.
mjesto: HNK Split
url: http://www.kud-jedinstvo.hr/

KUD Jedinstvo u 2019. godini obilježava svoju 100-tu obljetnicu postojanja koja će se obilježiti nizom prigodnih manifestacija, a jedna od njih je i 17. Festival folklorne koreografije.

Osnivač Festivala folklorne koreografije je Hrvatsko društvo folklornih koreografa i voditelja i od 2003. godine se, u kontinuitetu, održava do danas.

Natjecateljskog je karaktera, a  natječu se autori-koreografi sa svojim scenskim djelima. Festival je po programskoj koncepciji i sadržaju originalan u svijetu folklorne umjetnosti, a za cilj ima poticanje i promociju suvremenog folklornog stvaralaštva u Hrvatskoj. I ove godine, 10 hrvatskih folklornih ansambala predstavit će publici nova scenska djela.

Pored premijernih izdanja novih koreografija, u sklopu Festivala će se održati i revijalni dio programa na kojem će nastupiti i organizator ovogodišnjeg izdanja, KUD Jedinstvo Split. Na samom Festivalu dodijelit će se i priznanja te nagrade članovima HDFKIV za uspješan i dugogodišnji voditeljski rad.

Festival se po prvi put održava u Splitu,  gradu koji posjeduje dugu tradiciju folklorne plesne umjetnosti, a organizacija ovakve manifestacije dodatno je priznanje samom KUD-u Jedinstvo za doprinos u očuvanju i njegovanju hrvatske tradicijske kulture koji traje već 100 godina!

Cijena ulaznice je 40 kn i može se kupiti na blagajni HNK Split.

Opširnije:
http://www.kud-jedinstvo.hr/novosti/448/17-festival-folklorne-koreografije-u-splitu