Preskočite na glavni sadržaj

Objavljen Javni poziv za prijavu filmova na 66. Pulski filmski festival

Pulski filmski festival poziva producente na prijavu filmova u programe 66. Pulskog filmskog festivala koji će se održati od 13. do 21. srpnja 2019. Javni poziv otvoren je do 24. travnja, u ponoć, za filmove proizvedene u tekućoj ili prošloj godini. Poziv je otvoren za natjecateljske i nenatjecateljske programske kategorije.
prijava: 24.04.2019
mjesto: Pula
url: http://pulafilmfestival.hr/
Prijave za natjecateljski Hrvatski program otvorene su za hrvatske igrane filmove i manjinske koprodukcije u trajanju od najmanje 70 minuta.

 

U nenatjecateljski program Kratka Pula mogu se prijaviti hrvatski kratki i srednjometražni igrani filmovi, dokumentarni filmovi dulji od 60 minuta, dramske serije i dokumentarni serijali koji će na 66. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj. Program je otvoren i za manjinske koprodukcije.

 

Studentski program otvoren je za kratke filmove u produkciji hrvatskih i inozemnih visokoškolskih ustanova.

 

Prijave su otvorene i za Međunarodni program za filmove svih vrsta koji će na 66. Pulskom filmskom festivalu imati prvo javno prikazivanje u Hrvatskoj.

 

U programima za djecu i mlade – Pulica, Dizalica i Ambrela – kino uz more, mogu se prijaviti hrvatski i inozemni kratki i dugometražni filmovi svih rodova i vrsta.

 

Ujedno se pozivaju i producenti hrvatskih dugometražnih igranih filmova čiji se dovršetak očekuje nakon 66. Pulskog filmskog festivala da svoj film predstave u programu Filmovi u nastanku.

 

Prijavnice su dostupne na ovoj poveznici, a opširnije informacije o Pulskom filmskom festivalu mogu se pronaći na službenoj stranici.

 

Izvor: HAVC