Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren natječaj za 13. Vukovar film festival

Raspisan je natječaj za sudjelovanje na 13. Vukovar film festivalu, festivalu podunavskih zemalja, koji će se održati od 4. do 7. srpnja. Rok za prijavu filmova na natječaj je 10. svibnja 2019!
vrijeme: 04.07.2019.
prijava: 10.05.2019
url: https://www.vukovarfilmfestival.com/
 

Tvrtka Discovery, koja je raspisala natječaj, izvijestila je kako se u konkurenciju festivala primaju dugometražni igrani, kratkometražni igrani i dokumentarni filmovi iz zemalja kroz koje protječe rijeka Dunav.

 

To su redom Austrija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija, Njemačka, Rumunjska, Slovačka, Srbija i Ukrajina (uvrštene su i zemlje bliske Podunavlju - Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina te Češka). Koprodukcije sa svim tim zemljama također se uzimaju u obzir.

 

Pravo sudjelovanja u konkurenciji imaju filmovi koji su proizvedeni nakon 1. siječnja 2018. godine, a filmovi moraju biti titlani na engleskom jeziku.

 

Filmove za selektorski tim treba poslati najkasnije do 10. svibnja na DVD formatu ili linkom na screener filma na email adresu press@vukovarfilmfestival.com.

 

Odabrani filmovi konkurirat će za festivalske nagrade za najbolji dugometražni film (otkup prava za distribuciju), za najbolji kratkometražni film (500 eura) i za najbolji dokumentarni film (1000 eura).

 

Organizatori Vukovar film festivala - Festivala podunavskih zemalja su Discovery film, grad Vukovar i Hrvatski dom Vukovar. (Hina)