Preskočite na glavni sadržaj

Tatjana Politeo izlaže u Sisku

U Gradskoj galeriji Striegl u Sisku, u petak 5. travnja 2019. u 19 sati, otvara se samostalna izložba akademske umjetnice Tatjane Politeo pod nazivom 'Hello&Home'.
vrijeme: 05.04.2019.
mjesto: Sisak, Galerija Striegl
url: https://galerija-striegl.hr/

Tatjana Politeo u svom najnovijem slikarskom ciklusu, koji po prvi put predstavlja javnosti, a kojeg predstavljamo u kontekstu predstojeće izložbe u Gradskoj galeriji Striegl, ukazuje na sve one detalje koji su sastavni dio našeg svakodnevnog života i dnevnih rutina, a koje često puta zaboravljamo anticipirati ili barem osvijestiti kao potencijalno pozitivan segment dana. To su trenuci koje Politeo obuhvaća u svojim radovima na način da ih provlači kroz iskustvo pop arta, street arta, stripa, animiranog filma i dječje ilustracije dajući im posve novi kontekst i viđenje, kako konstatira kustosica izložbe, Sonja Švec Španjol.

Ovom izložbom u Gradskoj galeriji Striegl, koja jedan dio svog programskog djelovanja posvećuje opusu Slave Striegla, ukazujemo na potencijalno zajedničke karakteristike umjetnika različitih provenijencija, a to je dijalog sa svakodnevnim životom i prirodom. Koristeći sebi svojstvene tehnike, i Striegl i Politeo, polaze od crteža kao osnovnog sredstva u oblikovanju te vođeni mišlju utjelovljavanja ''karaktera'' portretiraju bliske im životinje. Motiv životinje kao i klasični motiv mrtve prirode (limun, banana, ananas) prisutni su i dalje u suvremenoj umjetničkoj produkciji, uz očekivane razlike uvjetovane vremenskim i umjetničkim kontekstima, ostavljajući dovoljno slobode u interpretaciji u kojoj pronalazimo nove dodirne točke između opusa Slave Striegla i Tatjane Politeo.

Kustosi izložbe su Sonja Švec Španjol i Jurica Škofač.

Izložba ostaje otvorena do 30. travnja 2019. godine, a ulaz je besplatan.