Preskočite na glavni sadržaj

Tjedan dobre dječje knjige od 1. travnja u Rijeci

U organizaciji Gradske knjižnice, u Rijeci 1. travnja započinje Tjedan dobre dječje knjige, a to će biti prigoda za gostovanja pisaca i ilustratora za djecu, predstavljanja izdanja, kazališnih predstava ali i izleta u prirodu 's knjigom'.
vrijeme: 01.04.2019.
mjesto: Rijeka
url: https://gkr.hr/
Ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković kazao je u srijedu na konferenciji za novinare kako ta manifestacija 'evoluira' od svog nastanka 2012. godine - od događanja na razini Rijeke, potom na županijskoj razini, a kroz uključenje u programski pravac Dječja kuća EPK 2020 na europsku razinu.

 

"Od sljedeće godine manifestacija se produljuje te postaje Mjesec dobre dječje knjige i trajat će cijeli travanj", rekao je.

 

Voditeljica programskog pravca Dječja kuća Jelena Milić kazala je da je povezivanje ovog događanja s programom Dječje kuće bilo logično.

 

"Tjedan dobre dječje knjige potiče čitanje, upoznavanje s dobrom literaturom, a nakon završetka radova na zgradi Dječje kuće, program će se tamo preseliti i fizički", najavila je.

 

Program ovogodišnje manifestacije počinje 1. travnja na Klobučarićevom trgu u Rijeci uz predstavu Teatra OZ "Mrav, mrav, mravi i cvrčak". Do 7. travnja predstavit će se autorice i autori Irena Plejić Premec s knjigom "Doživljaju dobre curice Jakice", Desa Muck, Davorka Semenić-Premec s "Vera među knjigama".

 

Bit će priređena i izložba dječjih knjiga s ilustracijama Vladimira Kirina, a publici će se predstaviti i ilustrator mlađe generacije Manuel Šumberac.

 

Glavni dijelovi programa odvijat će se u Dječjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka Stribor u središtu Rijeke, a sva ostala događanja bit će u knjižnicama u drugim dijelovima grada, okolnim mjestima te u dječjim vrtićima. (Hina)