Preskočite na glavni sadržaj

Kino Urania i ove godine bira člana žirija na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji

Kinematografi Osijek i Europa Cinemas pozivaju gledatelje kina Urania starosti između 18 i 25 godina koji su oduvijek sanjali, ne samo o odlasku na prestižan filmski festival, nego su na festivalu željeli i osobno sudjelovati, da pošalju svoje prijave na engleskom jeziku najkasnije do 18. travnja 2019.!
prijava: 18.04.2019
url: https://luxprize.eu/28-times-cinema
Poziv za prijavu 28 Times Cinema 2019


Idealan kandidat je starosti između 18 i 25 godina, odlično poznaje engleski jezik u govoru i pismu, rado piše blogove i postove na društvenim mrežama, voli filmsku umjetnost, filmove gleda u kinu Urania, a u kinu Urania nema zaposlenika koji su s njim u obiteljskim vezama. Zainteresirani trebaju snimiti video-selfie u kojem će opisati kakvo značenje kino ima za njih. Video treba započeti rečenicom 'Cinema for me is...'. Video u visokoj rezoluciji mora biti na engleskom jeziku te treba trajati 30 sekundi i sadržavati ime i zemlju podrijetla. Video se šaljem putem Wetransfera na mail: info@kinematografi-osijek.hr.

 

Od pristiglih prijava zaposlenici kina Urania odabrat će tri najkreativnije i proslijediti ih svojim festivalskim i institucionalnim partnerima, a koji će odlučiti koji će se mladi gledatelj pridružiti odabranim kandidatima iz drugih 27 zemalja članica EU na ovogodišnjem Venecija Film Festivalu.

 

Inicijativa 28 Times Cinema pokrenuta je 2010. godine u suradnji s LUX Prize (Europski parlament) i Giornate degli Autori, a koja svake godine omogućuje ostvarenje sna o sudjelovanju na Mostra del Cinema za 28 mladih europskih filmoljubaca. Oni zajedno čine Giornate degli Autori žiri i odlučuju o pobjedniku i nagrađuju najbolji film ove selekcije.

 

Osim što će najkreativniji gledatelj dobiti veliku priliku koja će u bitnome utjecati na njegovu buduću karijeru, svi troškovi putovanja, smještaja i akreditacije bit će plaćeni.

 

Više informacija o samom događaju potražite na ovoj poveznici.

 

Izvor: HAVC