Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za edukacije i volontiranje na portalu Vox Feminae

Otvorene su prijave za sudjelovanje na radionicama medijske pismenosti za buduće volontere/ke Voxfeminae.net portala. Radionice će se održati 7. i 14. travnja u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) od 12 do 16 sati. Prijave traju do 3. travnja 2019.
vrijeme: 07.04.2019.
prijava: 03.04.2019
mjesto: Zagreb; Društveno kulturni centar Šesnaestica, Ozaljska 16
url: https://voxfeminae.net/
Radionice su namijenjene onima koji žele kao volonterke/i stvarati sadržaj, odnosno tekstove koji će biti objavljeni na Voxfeminae portalu.

 

Zainteresirane/i za početak moraju ispuniti volonterski upitnik koji uz osobne podatke sadrži i upit o interesima, odnosno načinima na koje pojedinke i pojedinci žele doprinijeti radu portala. Sve/i koji ispune upitnik na e-mail će naknadno dobiti novinarski zadatak i upute za njegovo izvršavanje.

 

Upitnik je dostupan ovdje.

 

Nakon selekcijskog procesa, odabrane volonterke_i bit će obaviještene_i o daljnjem sudjelovanju na praktičnim radionicama, od kojih će se prva održati u nedjelju, 7. travnja , od 12 do 16 sati u ‘Šesnaestici’. Na radionici polaznice/i će se upoznati s osnovama novinarstva, različitim novinarskim formama te dobiti upute i sugestije za rad na Voxfeminae portalu.

 

Nakon održanih radionica, volonterke i volonteri uključit će se u rad portala kroz pisanje kraćih (vijesti, najave, izvještaji), a zatim i dužih novinarskih formi (komentari, eseji, intervjui) uz mentorstvo urednica Vox Feminae portala. Od budućih volontera/ki se očekuje da obave minimalno 1 zadatak tjedno (2-3 sata volontiranja).

 

Voditeljice radionice su Antonela Marušić, spisateljica, novinarka i dugogodišnja urednica portala Voxfeminae i Emina Hermann, novinarka, snimateljica i članica producentskog tima Vox Feminae festivala.

 

Sva dodatna pitanja zainteresirane/i mogu poslati na: volontiranje@voxfeminae.net.