Preskočite na glavni sadržaj

Izložba 'Astralni simbolizam u vučedolskoj kulturi' u Arheološkom muzeju Narona

Arheološki muzej Narona i Muzej vučedolske kulture najavljuju prigodno predavanje prof. dr. sc. Aleksandra Durmana i otvorenje izložbe 'Astralni simbolizam u vučedolskoj kulturi' u četvrtak, 28. ožujka, u Arheološkom muzeju Narona. Predavanje će se održati u 18:00, a otvorenje izložbe u 19:00 sati. 
vrijeme: 28.03.2019.
mjesto: Arheološki muzej Narona, Vid

Autori stručne koncepcije izložbe su prof. dr. sc. Aleksandar Durman, Mirela Hutinec i Darko Puharić.

Cilj izložbe je kroz suvremeno i zanimljivo interpretirane astralne simbole na vučedolskoj keramici, posjetiteljima približiti i promovirati arheologiju, te astronomiju koja je kao znanost prilično zapostavljena. Na izložbi se prezentira prvo piktografsko pismo kojim su se služili Vučedolci, a koje je prof. dr. sc. Aleksandar Durman iščitao s bogato dekoriranih keramičkih posuda.

Uoči otvorenja izložbe Astralni simbolizam u vučedolskoj kulturi u Arheološkom muzeju Narona održat će se i prigodno predavanje o Astralnom simbolizmu u vučedolskoj kulturi prof. dr. sc. Aleksandra Durmana pod nazivom Nebo iznad Vučedola prije 5000 godina. Prof. dr. sc. Aleksandar Durman predstaviti će svoje znanstveno otkriće koje je tematski vezano za izložbu. 

Opširnije:
http://www.a-m-narona.hr/



https://www.facebook.com/amnarona