Preskočite na glavni sadržaj

7 Most Endangered programme 2020 - nominacije ugroženih spomenika i lokaliteta (Rok: 1.8.2019.)

Program Europe Nostre '7 Most Endangered' ukazuje na ugrožene spomenike i lokalitete u Europi te potiče javne i privatne partnere na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini u omogućavanju njihove održive budućnosti. Rok za podnošenje nominacija produljen je do 1. kolovoza 2019.
prijava: 01.08.2019

Program provodi Europa Nostra, vodeća europska mreža kulturne baštine, u suradnji s Institutom Europske investicijske banke, uz podršku programa EU Kreativna Europa.

Prijaviti se može povijesni spomenik ili arheološko nalazište, mjesto bogoslužja, industrijski kompleks, povijesni park, muzej ili pokretna baština.

Projekt se može nominirati uz podršku organizacije koja je članica Europa Nostre ili izravno pridruživanjem paneuropskoj mreži članica i pridruženih organizacija.

Svake dvije godine objavljuje se novi popis 7 najugroženijih spomenika/lokaliteta u Europi. Multidisciplinarni timovi stručnjaka za baštinu i financijske poslove poduzimaju akcije spašavanja i pomažu u formuliranju izvedivog akcijskog plana za svakog od njih.

'7 najugroženijih' bit će proglašeno u ožujku 2020.

Rok za nominaciju je 1. kolovoza 2019.

Dodatne informacije:
www.7mostendangered.eu