Preskočite na glavni sadržaj

U nedjelju počinje Zagreb Guitar Festival

Peto izdanje Zagreb Guitar Festivala održat će se od 31. ožujka do 6. travnja na dvije lokacije, u hotelu Westin i muzeju Mimara, a okupit će vodeće svjetske gitariste iz raznih umjetničkih žanrova, najavio je organizator festivala. 
vrijeme: 31.03.2019.
mjesto: Zagreb

Zagreb Guitar Festival, značajna je manifestacija koja će glavni grad Hrvatske na tjedan dana pretvoriti u europsku prijestolnicu kulture i dobre glazbe, a na večernjim "All Stars" koncertima očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja iz Hrvatske i regije.

Koncerti su tematski podijeljeni na Gipsy night, Brazilian night, Tango night, Flamenco night i Eurostrings night.

Prvi će nastupiti gitaristički duo Stochelo Rosenberg i Mate Matišić u nedjelju, 31. ožujka, u Kristalnoj dvorani hotela Westin na tematskoj večeri Gipsy night.

Dan kasnije na istoj lokaciji posjetitelji će imati priliku poslušati brazilskog gitaristu Yamandu Costu. Riječ je o umjetniku koji već godinama puni dvorane diljem Sjeverne i Južne Amerike, a na europsko tlo prvi put stiže baš zbog nastupa na Zagreb Guitar Festivalu, nakon čega nastavlja s turnejom po Starom kontinentu.

Tango night u ritmovima umjetničkog dua Bandini i Chiacchiaretta na rasporedu je 2. travnja u Mimari, dok će Antonio Rey nastupiti 3. travnja u Westinu kao glavna zvijezda Flamenco nighta.

U četvrtak, 4. travnja, na istom mjestu publika će moći uživati u Classical nightu i muziciranju svjetski poznatih Brazilaca, braće Assad.

U petak, 5. travnja, u Mimari će nastupiti Aniello Desiderio na večeri Eurostringsa, a festival završava 6. travnja finalom međunarodnog natjecanja i svečanom dodjelom nagrada.

"Zagreb Guitar Festival postao je u zadnjih nekoliko godina vodećim festivalom gitare u Europi. Tek nam je pet godina, a već osjećamo kako klasičnim gitaristima diljem svijeta Zagreb postaje destinacija za bitnu akademsku naobrazbu", izjavio je umjetnički ravnatelj Zagreb Guitar Festivala Mak Grgić.

Taj je događaj važan i za turističku ponudu Zagreba, koji je zadnjih godina zavrijedio renome europske prijestolnice gitare, dodao je Grgić. (Hina)