Preskočite na glavni sadržaj

Predstava 'Planet žena' u POU Buje

Kazališna skupina Sveučilišta u Trstu – Crut gostovat će u subotu, 30. ožujka, u 19,30 sati, u Kino dvorani POU Buje, gdje će izvesti predstavu na talijanskom jeziku – 'Planet žena / Il pianeta delle donne'. Ulaz je slobodan!
vrijeme: 30.03.2019. 19,30 h
mjesto: Buje
url: https://www.facebook.com/crut.teatro/

U bliskoj budućnosti, sva će se zahtjevnija radna snaga zamijeniti robotima i strojevima, dok će genetika i kloniranje omogućiti čovječanstvu da sigurno planira svako novo rođenje djeteta. Tada će „muška figura“ zasigurno biti suvišna za nastavak ljudske vrste. Naš planet bi stoga jednog dana mogao biti gotovo u potpunosti naseljen ženama koje će tako živjeti u naizgled idiličnom svijetu, u kojemu se mogu s ironijom i sarkazmom sjetiti dana kada muškarci, sada definitivno izumrla vrsta, jednostavno nisu mogli sakriti svoje nedostatke i nesposobnosti.
 
Predstava, zasnovana na najklasičnijim znanstveno-fantastičnim kazališnim tekstovima, zamišlja novu buduću stvarnost, u potpunosti upravljanu ženskim spolom, gdje je lik izumrlog muškarca, kojeg su žene komično nacrtale, prikazan kao nesposobna životinja koja je nestala s lica zemlje jer nije mogla pratiti evoluciju vrste. Međutim, čak i planet gotovo u cijelosti naseljen ženama ne može biti savršen te se često događaju nepredvidive situacije.
 
Uloge i glumci:

Ausiliaria Monica Delle Donne
Francesco Francesco Facca
Direttrice Mariacristina Fedele
Segretaria Anna Corrente
Psicologa Olivia Giannini
Dottoressa Erica Cappello
 
Trajanje: 90 minuta s pauzom
 
Facebook event