natječaj, audicija

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a


prijava: 01.03.2017.
mjesto: Kotor, Crna Gora

Audicija za članove Festivalskog orkestra KotorArt-a otvorena je za svirače gudačkih instrumenata diljem svijeta, starije od 18 godina, koji su zainteresirani za orkestarsko muziciranje.

Kako bi prijava bila razmatrana potrebno je da do 1. ožujka 2017. godine pošalju popunjeni prijavni obrazac i video snimak na kojem se izvode dva djela u skladu s propozicijama. Predsjednik komisije za audiciju je Roman Simović, vrhunski violinist i koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra.

Više informacija o video-audiciji i načinu prijave zainteresirani mogu pročitati na web stranici KotorArt-a: www.kotorart.me/FOKA.

Kao integralni dio muzičkog programa KotorArt-a, Don Brankovih dana muzike, u Kotoru se svakog ljeta proteklih dvanaest godina okupljaju perspektivni regionalni muzičari, koji formiraju Festivalski orkestar KotorArt-a.

Ovogodišnji Festival će ugostiti dvadesetoro gudača koji polože audiciju kao članove Festivalskog orkestra, a koji će u periodu od tri tjedna tijekom srpnja 2017. godine nastupati u okviru Festivala. Članovi orkestra imaju osiguran smještaj sa hranom, stipendiju za putne troškove i umjetničke honorare.

Međunarodni festival KotorArt, festival je od nacionalnog značaja za kulturu Crne Gore, koji se odvija svakog ljeta pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Općine Kotor i UNESCO-a. 

https://www.facebook.com/kotorart

(D.H.F., 20.01.2017)

Tagovi: KotorArt