Preskočite na glavni sadržaj

Međunarodni dan dječje knjige i Knjižna booka 2019.

Već petu godinu zaredom Hrvatska udruga školskih knjižničara obilježava Međunarodni dan dječje knjige svečanošću knjige i čitanja Knjižna booka!  Na rođendan slavnog bajkopisca Hansa Christiana Andersena, 2. travnja 2019. godine, aulom Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odjekivat će glasovi preko 250 učenica i učenika iz preko 50 osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.
vrijeme: 02.04.2019.
mjesto: Rijeka - Art-kino Croatia; Zagreb - Muzej suvremene umjetnosti, Kino Europa i MM centar
url: http://www.filmskemutacije.com/
 

U glasnom slavlju knjige i čitanja pridružit će im se naši poznati pisci za djecu i mlade: Mladen Kušec, Božidar Prosenjak, Hrvoje Kovačević i Julijana Matanović.

 

Program svečanosti knjiga i čitanja zamišljen je kao mozaik prigodnih i zabavnih sadržaja. Učenici i njihovi mentori iskazuju radost čitanja i druženja s knjigom, likovnim izrazom, scenskim prikazom, glazbom, filmom, a imaju priliku i odmjeriti svoje znanje o pročitanom u zanimljivom kvizu.

 

U okviru programa Knjižne booke održat će se i proglašenje pobjednika  literarnoga natječaja Kanižajada Limačijada kojim odajemo počast pjesniku igre riječi, Podravcu Paji Kanižaju i natječaja Stvarajmo eKreativno  koji potiče izražavanje i kreativnost učenika u novim medijima.

 

Ovaj događaj podupiru: Nacionalna i sveučilišna knjižnica, Školska knjiga d.d., Naklada Ljevak d.o.o., Alka script d.o.o., Alfa d.d., Naklada Ljevak d.o.o., Katarina Zrinski d.o.o., Lektira d.o.o., Naša djeca d.o.o., Mozaik knjiga d.o.o., Disput d.o.o., Hoću knjigu d.o.o., Ibis grafika d.o.o., ITG d.o.o. i Point d.o.o.