natječaj, audicija

Snimanje Bulajićeva filma 'Bijeg do mora' krajem veljače u Istri - audicija za statiste


vrijeme: 27.01.2017. - 28.01.2017.
mjesto: Pula, Rovinj, Labin

Snimanje novog filma Veljka Bulajića 'Bijeg do mora' počet će krajem veljače na području Istre, a Istarska filmska komisija - Istria film commission u utorak je pozvala sve zainteresirane na audiciju za statiste, priopćeno je iz Istarske kulturne agencije.

Film "Bijeg do mora" međunarodna je koprodukcija Hrvatske i Crne Gore, a na izradi scenarija sudjelovao je i istarski publicist Milan Rakovac.
 
U filmu o njemačkom vojniku koji je protiv svoje volje mobiliziran i bačen na ratište, u ovom slučaju tadašnju Jugoslaviju, igrat će glumci iz Hrvatske, Njemačke, Italije, Crne Gore, Slovenije i Makedonije.
 
Glavni lik u filmu preko cijele Istre bježi od partizana koji ga žele ubiti, te se pritom zaljubljuje u Hrvaticu koja je u ratu ostala udovica. Najveći dio filma snimat će se krajem veljače i u ožujku u Istri, a radnja se dijeli na razdoblje Drugog svjetskog rata i današnje vrijeme.
 
"Pružanjem niza servisnih usluga na terenu, od prijedloga lokacija do kontakata s lokalnim stanovništvom, gospodarstvenicima i pružateljima usluga uključila se od samog početka i Istarska filmska komisija (IKA-Istarska kulturna agencija), koja je prepoznala promotivni i gospodarski potencijal filma za Istarsku županiju", navodi Istarska kulturna agencija u priopćenju.
 
Audicija je, dodaju, otvorena za sve dobne skupine, a održat će se u petak i u subotu u Puli, Rovinju i Labinu. (Hina)

(R.P.B., 24.01.2017)