natječaj

Hrvatska udruga filmskih snimatelja otvorila prijave za nagradu 'Nikola Tanhofer' za 2017. godinu


prijava: 24.02.2017.

Hrvatska udruga filmskih snimatelja raspisala je poziv za prijavu radova za godišnju snimateljsku nagradu 'Nikola Tanhofer' za najbolja ostvarenja u području umjetnosti i umijeća filmskoga snimanja. Prijave su otvorene do 24. veljače 2017.

Nagrada se dodjeljuje za najbolja ostvarenja umjetnosti i umijeća filmskog snimanja u cilju vrednovanja autorske osebujnosti i snimateljske izvrsnosti te promicanja filmske fotografije, vizualne i filmske kulture.
 
Godišnja snimateljska nagrada dodjeljuje se u tri kategorije: dugometražni film, televizijska serija i kratkometražne filmske forme.
 
U konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a ulaze prijavljeni radovi iz navedenih kategorija, koji su premijerno prikazani u kino distribuciji ili televizijskom programu televizijskih postaja koje emitiraju program na prostoru Republike Hrvatske, u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2016 godine. U kategoriji kratkometražnih filmskih formi uvjet za prijavljivanje je ulazak u konkurenciju domaćeg ili stranog filmskog festivala koji se održavao u istom razdoblju.
 
Fizičke i/ili pravne osobe koje prijavljuju radove u konkurenciju za godišnju nagradu H.F.S.-a imaju obavezu dostaviti H.F.S.-u minimalno jednu kopiju projekta koji prijavljuju, u digitalnom obliku. U kategorijama televizijskih serija dovoljno je dostaviti jednu epizodu serije koja se prijavljuje.
 
O dodjeli nagrade odlučuje tročlani žiri, sastavljen od članova H.F.S.-a.
 
Radove koji ulaze u konkurenciju za godišnju snimateljsku nagradu mogu prijaviti autori filmske fotografije, (nije nužno da budu članovi H.F.S.-a), zatim produkcije pod čijim je okriljem realiziran projekt koji se prijavljuje i članovi H.F.S.-a bez obzira da li su u proizvodnji prijavljenog projekta osobno sudjelovali.
 
Nagrada će biti dodijeljena na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.
 
H.F.S. će o dobitnicima nagrada izvijestiti na svojoj internet stranici, obavijestiti medije te također izvijestiti IMAGO – European Federation of Cinematographers, čiji je udruga punopravni član.
 
Prijavnica se može poslati na adresu elektroničke pošte kontakt@hfs.com.hr ili poštom na:
Hrvatska udruga filmskih snimatelja
Britanski trg 12
10 000 Zagreb

Za dodatna pitanja možete se obratiti Branku Linti (branko.linta@me.com) i Mariu Sabliću (mario.sablic@gmail.com). Više informacija potražite na ovoj poveznici.

Izvor: HAVC

(R.P.B., 26.01.2017)