Preskočite na glavni sadržaj

Raspisan natječaj za kraće književno djelo o Domovinskom ratu

Predsjedništvo Ogranka Matice hrvatske u Vukovaru objavio je natječaj za kraće književno djelo o Hrvatskom domovinskom i obrambenom ratu. Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2019.!
prijava: 31.08.2019
mjesto: Vukovar
url: http://www.matica.hr
Peti po redu natječaj se raspisuje u sklopu promicanja vrjednota stvaranja i obrane hrvatske države.

 

Natječaj je otvoren do 31. kolovoza 2019. godine, a Prosudbeni odbor odluku o dodjeli nagrada donijet će i objaviti do 1. studenoga 2019. Svečana dodjela nagrada održat će se u okviru programa "Predvečernji spomen na žrtvu Vukovara 1991. godine", 16. studenoga 2019. godine.

 

Prosudbeni odbor će dodijeliti prvu i drugu nagradu. Sve nagrade će biti u obliku plakete. Prvonagrađeni radovi bit će objavljeni u "Vukovarskom zborniku".

 

Radovi ispisani računalom u tri primjerka te obvezatno na CD-u ili USB-sticku šalju se Prosudbenom odboru na adresu: Ogranak Matice hrvatske u Vukovaru, Ulica Zmajeva 2, p.p. 51, 32000 Vukovar, s naznakom: "Za natječaj".

 

Književnim djelom koje se natječe za nagradu smatra se kraće prozno ostvarenje (opsega od 1 do najviše 2 autorska arka ili od 16 do 32 kartice teksta, svaka kartica 1.800 znakova uključujući i bjeline) ili manja zbirka pjesama (do deset pjesama) na temu Hrvatskoga domovinskog i obrambenog rata.

 

Svi radovi moraju biti napisani hrvatskim jezikom, na standardnom jeziku ili dijalektu, latinicom i u skladu s hrvatskim pravopisom.

 

Prijavljeni radovi za natječaj ne smiju biti objavljeni ili nagrađivani prije natječaja. Poslani se rukopisi ne vraćaju. Radovi se potpisuju zaporkom, a uz njih se prilaže zatvorena omotnica u kojoj se nalazi ime i prezime autora, adresa, broj telefona/mobitela, e-mail adresa i zaporka kojom su radovi označeni. (Hina)