Preskočite na glavni sadržaj

'Kultura i lokalni razvoj' - okrugli stol u Zadru

U povodu Festivala Frankofonije 2019. godine u Hrvatskoj, održat će se okrugli stol na temu 'Kultura i lokalni razvoj: uz osvrt na francusko iskustvo kulturnih politika', u četvrtak, 4. travnja, u 12 sati, u Zavodu za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zadru.
vrijeme: 04.04.2019. 12 h
mjesto: Zadar; Zavod za povijesne znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zadru, Obala kneza Trpimira 8

Svrha skupa je potaknuti učinkovitije međusobno komuniciranje brojnih dionika sustava kulturnih i drugih javnih politika, osobito obrazovanja i turizma, u očuvanju i prezentiranju baštine i umjetnosti, posebice sagledavanje hvale vrijednoga francuskog iskustva. Prethodni susreti na istu temu održani su u sjedištima HAZU u Zagrebu i Splitu, uz razmatranje i bilježenje pojedinačnih iskustava i projekata uglednih kulturnih djelatnika te sudjelovanje hrvatskih i francuskih stručnjaka iz različitih područja.

 

Uz pozdravnu riječ domaćina, sudionike će pozdraviti počasni gosti Nj.E. Philippe Meunier, veleposlanik Republike Francuske u RH i izaslanik predsjednika Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, akademika Velimira Neidhardta.


Više o programu skupa...

Organizator:

Prokultura - Opservatorij kulturnih politika – Split,
Znanstveno vijeće za kazalište, film, radio i televiziju i
Zavod za povijesne znanosti u Zadru Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti