natječaj

11. Pro futura - natječaj za izlaganje


prijava: 12.03.2017.
mjesto: Poreč
organizator: Pučko otvoreno učilište Poreč

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za  11. Pro futuru - skupnu izložba likovnih amatera, koja će se održati u travnju. Natječaj je otvoren do 12. ožujka.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč u travnju 2017. godine održat će se 11. PRO FUTURA - skupna izložba likovnih amatera. S ciljem prikazivanja šire panorame amaterskog likovnog stvaralaštva iz područja tzv. lijepih umjetnosti (slikarstvo, grafika, kiparstvo, fotografija). Radovi će biti odabrani putem natječaja s naglaskom na kvaliteti istih i neovisno o mediju / tehnici ili temi.

Stručni žiri objaviti će listu odabranih radova do 20. ožujka 2017. a radovi će se zaprimati od 21. - 31. ožujka.

Za sudjelovanje potrebno je priložiti:
- fotografije radova koje namjeravate izlagati (najviše tri rada)
 - podatke o svakom radu (naziv, godina nastanka, tehnika, dimenzije)
 - osobne podatke (kontakt adresu + broj telefona/mobitela)
 - kratku biografiju
 
Natječajne materijale dostaviti e-mailom ili poštom na adresu (preporučamo prijavljivanje putem maila):
Pučko otvoreno učilište Poreč
za PRO - FUTURU
Narodni trg 1
52440 Poreč
 
ili e-mailom: likovna@poup.hr uz naznaku 'za PRO FUTURU'
 
Materijale poslane na natječaj ne vraćamo. Nepravilne i nepotpune prijave neće se razmatrati.Fotografije radova moraju biti što kvalitetnije (oštre i dovoljno svijetle)! Svaka pojedinačna fotografija rada poslana putem maila ne smije biti veća od 500 kb. Radovi koji prođu selekciju žirija, obavezno trebaju stići opremljeni i zapakirani zaštitnom ambalažom bez obzira na način dostave, na adresu Pučkog otvorenog učilišta Poreč  najkasnije do 1. travnja 2017. godine.

Potpune i u roku zaprimljene prijave razmatrat će stručni ocjenjivački sud. Po isteku natječaja i obavljenoj selekciji rezultati će biti objavljeni na web stranicama POU Poreč najkasnije tjedan dana po isteku natječaja.

U selekciju mogu ući radovi onih autora koji nisu stekli nikakvo srednjoškolsko ni visokoškolsko formalno obrazovanje iz područja likovnih i primijenjenih umjetnosti. Prijavljivanje radova iz područja primijenjenih umjetnosti se isključuje (keramika, nakit, tekstilno oblikovanje i sl.).

Među radovima koji budu prošli selekciju ocjenjivački sud odabrat će rad onog autora koji po stručnom mišljenju zaslužuje nagradu - realizaciju samostalne izložbe u Maloj galeriji POU - Poreč.
 
Ime dobitnika nagrade biti će proglašeno na samom otvaranju izložbe. Također, posebna nagrada sponzora bit će dodijeljena autoru koji sakupi najveći broj glasova publike. Glasanje će se odvijati isključivo na dan otvaranja izložbe putem glasačkih listića, a rezultati objavljeni na web stranicama učilišta tjedan dana od odvijanja istog.

Odabir radova vršit će žiri u sastavu: Robert Pauletta, akad. slikar, predsjednik žirija, Sebastijan Vojvoda, akad. slikar, član žirija, Andi Bančić, prof., član žirija

Budući da je cilj izložbe predstaviti aktualno amatersko likovno stvaralaštvo, molimo da nam na natječaj šaljete radove nastale recentnijeg datuma, ne starije od godinu dana.

Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 20. ožujka 2017. na web stranicama učilišta. Radove zaprimamo radnim danom od ponedjeljka do petka od 7 do 15 h. Troškove povrata radova putem kurirske službe snose izlagači. Datum otvaranja izložbe biti će naknadno objavljen.

Pučko otvoreno učilište Poreč / Narodni trg 1, 52440 Poreč  / tel: 052 / 887 - 217, fax: 052 887 - 220 /
mail: likovna@poup.hr

(M.K., 01.02.2017)