Preskočite na glavni sadržaj

Osječki ReArt festival prikuplja sredstva putem crowdfunding kampanje

Interes za financiranjem projekata putem skupnog financiranja, poznatijeg i kao crowdfunding sve je veći kod brojnih hrvatskih poduzetnika, inovatora i kreativaca, a ove godine se za taj potez odlučio i osječki ReArt festival umjetnosti i kreativnosti koji se održava petu godinu zaredom predstavljajući hrvatske i lokalne kreativne i umjetničke snage kroz bogat festivalski program postavši tako lokalni pionir u ovakvoj vrsti financiranja.
vrijeme: 10.04.2019.
url: https://hr-hr.facebook.com/reart.fest/
Takozvani crowdfunding, u prijevodu s engleskoga jezika skupno financiranje, pojam je koji označava alternativni pristup skupljanju financijskih sredstava putem kampanja, a sve u svrhe ostvarivanja određenog događaja, festivala, inicijative...Sve se to odvija putem interneta te je tako dostupno svima koji žele podržati predstavljenu ideju.
 
Organizatori festivala istaknuli su kako je festival do sada uglavnom ovisio o nestabilnim i nesigurnim izvorima financiranja te je bio vođen uz neiscrpan entuzijazam i strast nekolicine zaljubljenika u umjetnost što je dovelo do ideje o pokretanju kampanje za skupno financiranje putem internetskih platformi. Ideja je postojala već duže vrijeme, a kako je festival rastao iz godine u godinu, tako su i sredstva za produkciju ovogodišnjeg i svih budućih izdanja rasla. Doniranim sredstvima namjera je pokriti troškove organizacije i provođenja festivala te svih njegovih sadržaja.
 
Od 14. do 16. lipnja ova godine, kroz tri festivalska dana, održat će se brojne izložbe, predavanja, filmske projekcije, predstave i gostovanja, razne edukativne i zanimljive radionice, a sve će dodatno začiniti bogat glazbeni program te kreativni sajam koji svake godine privlači brojne posjetitelje. Svake godine festival se tematski vodi odabranim motivima iz raznih književnih djela. U Osijeku su već oživjele ''Zemlja čudesa'', ''Put u središte zemlje'', Priča bez kraja'' te ''Regoč i slavenska mitologija'', a ovogodišnje izdanje svim će svojim sudionicima i posjetiteljima pružiti nezaboravan put u Galaksiju uz svevremensko djelo Douglasa Adamsa ''Vodič kroz galaksiju za autostopere''.
 
Organizatori festivala pozivaju lokalnu i širu zajednicu, ljubitelje umjetnosti, simpatizere te sve ostale, da svojom nesebičnom te simboličnom donacijom podrže organizaciju ovogodišnjeg ReArt festivala kako bi zajedničkim snagama gradu Osijeku pružili originalan i jedinstven uzorak za daljnje razvijanje dobrih ideja!
 
Donacije se uplaćuju putem crowdfunding platforme Indiegogo gdje je predstavljen ReArt festival. Cijeli je postupak vrlo jednostavan, a svačiji će doprinos biti osjetljiv u stvaranju ove priče.