natječaj, festival

18th Tbilisi International Film Festival - poziv za sudjelovanje


vrijeme: 04.12.2017. - 10.12.2017.
mjesto: Aghmahsnebeli Ave. 164 0112 Tbilisi, Georgia
organizator: The 18th Tbilisi International Film Festival

18th Tbilisi International Film Festival, koji će se održati u Gruziji od 4. do 10. prosinca 2017. otvoren je za prijave hrvatskih sudionika.
Od 2000. godine, festival promovira recentne trendove svjetske kinematografije i okuplja filmske profesionalce iz cijelog svijeta.

Sedmodnevni događaj je jedan od najvažnijih kulturnih događaja u Gruziji, u centru pažnje medija. Program uključuje natjecateljski filsmki program kao i onaj izvan konkurencije, master classove,. radionice, tribine. Glavni dio festivala je međunardni natjecateljski program u kojem se 10 fimova prvijenaca europskih redatelja/ica natječe se za dvije službene nagrade: Golden Prometheus za najbolji film i Silver Prometheus za najboljeg redatelja.

Organizatori naglašavaju značajan doprinos hrvatskih filmaša svjetskoj kinematografiji. U 17 godina postojanja festivala, nekoliko hrvatskih filmova je s velikim uspjehom prikazano na festivalu, a prošle godine su Hana Jušić i Rajko Grlić, osobno predstavili svoje filmove gruzijskoj publici.

Saznajte više o festivalu i prijavite se ovdje.

(L.V., 07.02.2017)

Tagovi: film, festival,