Preskočite na glavni sadržaj

Omnibus 'Duboki rezovi' u travnju u kinima diljem Hrvatske

Omnibus 'Duboki rezovi', najavljen kao intrigantna filmska studija nasilja u režiji Dubravke Turić, Filipa Mojzeša i Filipa Peruzovića, počinje se u travnju prikazivati u neovisnim kinima diljem Hrvatske.
vrijeme: 11.04.2019.
url: https://www.facebook.com/pikule/
 

Tri kratke filmske priče objedinjene u Dubokim rezovima, nastale su na temelju tri domaća književna predloška - Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića.

 

U središtu su tri disfunkcionalne obitelji - Trešnje nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u programu '15 dana' autora na Festivalu u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u drami s elementima horora Smrt bijela kost u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju, a Predmeti koji tonu Filipa Peruzovića prate brižnog oca koji sumnja da je njegova, sad već odrasla kći žrtva obiteljskog nasilja.

 

Glume, među ostalima, Lana Barić, Nikša Butijer, Milivoj Beader, Areta Ćurković, Roko Glavina, Franko Jakovčević, Donat Zeko, Glorija Pinturić, Lily Antić, Borna Fadljević, Živko Anočić, Jadranka Đokić i Asja Jovanović, Vinko Kraljević, Mirela Brekalo, Marina Redžepović, Bernard Perić, Mladen Vasari, Ljiljana Bogojević, Nina Erak-Svrtan.

 

Film će se prikazivati u Zagrebu i Samoboru, Sisku, Varaždinu, Rijeci, Splitu i Šibeniku.

 

Nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinematograf, producentica je Dijana Mlađenović, a za distribuciju su zadužene Pari Pikule. (Hina)