natječaj

Dubrovački likovni trenutak 3 - natječaj


prijava: 19.02.2017.
mjesto: Dubrovnik
organizator: Umjetnička galerija Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik priprema tradicionalnu, treću po redu izložbu 'Dubrovački likovni trenutak 3', te poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Rok za prijavu je 19. veljače.

Otvorenje će biti 9. ožujka u 19:00, a bit će postavljena do 9. travnja. Umjetnička galerija Dubrovnik ovim putem poziva dubrovačke likovne umjetnike da se prijave na sudjelovanje u ovoj žiriranoj skupnoj izložbi. Članovi žirija su Antun Karaman, Sanja Žaja Vrbica i Lucija Aleksić.

Umjetnici mogu prijaviti radove svih dimenzija, u nekoj od sljedećih tehnika:
- ulje, akril, kolaž i assemblage na platnu ili drvenoj podlozi
- crtež, kolaž, tempera, akvarel na papiru
- grafike svih tehnika
- skulpture svih tehnika

Svaki sudionik može prijaviti do tri (3) rada koji su nastali od 2010. godine do danas. Pravo sudjelovanja imaju likovni umjetnici koji su rođeni ili imaju prebivalište na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Sudjelovanje na izložbi prijavljuje se na sljedeći način:
Autori trebaju donijeti radove u Umjetničku galeriju Dubrovnik, svakog dana od utorka do nedjelje u vremenu od 10 do 20 sati. Prilikom predaje, sudionici potpisuju revers. Svim će sudionicima radovi biti vraćeni nakon izložbe.

Umjetnici koji žele sudjelovati, a ne mogu svoje radove donijeti osobno, mogu ih poslati poštom s povratnom adresom na koju će biti poslan revers i vraćen rad po završetku izložbe.

Umjetnička galerija Dubrovnik
Frana Supila 23
20 000 Dubrovnik

Uz rad je potrebno priložiti sljedeće podatke: naziv, godina izrade, tehnika i dimenzije djela te životopis ne dulji od 150 riječi.
Prijaviti se mogu svi likovni umjetnici bez obzira na obrazovanje, a prijavom prihvaćaju pravila ovog poziva.
Dodatne informacije na: info@ugdubrovnik.hr i 020/638-234

(M.K., 07.02.2017)