Preskočite na glavni sadržaj

U Puli otvoren 11. Festival srpske kulture u Istri

Otvaranjem izložbe srbijanskog foto kluba Format iz Čačka u četvrtak navečer je u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli svečano otvoren 11. Festival srpske kulture, na kojemu se ove godine predstavlja Čačak.
vrijeme: 11.04.2019.
mjesto: Pula, Rovinj, Fažana, Labin i Poreč
Manifestacija se nastavlja izložbama, filmskim projekcijama, predstavom, koncertima i književnim večerima u Puli, Rovinju, Fažani, Labinu i Poreču do idućeg petka, 19. travnja.
 
Na festivalu se svake godine predstavlja po jedna općina iz Srbije, a ove je godine došao red na Čačak. Ovogodišnji festival je ujedno posvećen glumici Sonji Savić koja je prije dvadeset godina upravo u Puli dobila nagradu Zlatna Arena na Pulskom filmskom festivalu. Rođena je u Čačku, gradu dinamičnog podneblja i kulture a upravo će Gradsko kazalište Čačak gostovati u subotu u Istarskom narodnom kazalištu s predstavom „Tripih o radnicima“, rečeno je na otvorenju.
 
Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Milan Rašula zahvalio se svim sudionicima festivala na, kako je rekao "pozitivnom okruženje, širenju i razmjeni kulturnih manifestacija''.
 
"Festival je i prijašnjih godina posvećen značajnim ličnostima srpske kulturne scene čime je potvrđena misija samog Centra a to je predstavljanje i zaštita srpske kulture" - poručio je Rašula. Zahvalio se Istarskoj županiji i Gradu Puli na susretljivosti i potpori koju ima pri stvaranju ovakvih manifestacija.
 
Nakon otvaranja izložbe Festival je nastavljen koncertom Ejo Ethno Jazz Orchestra u Rock Caffeu. (Hina)