Preskočite na glavni sadržaj

Natječaj za sudjelovanje na izložbi 'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne'

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zagreb već treću godinu za redom organizira 'Zagrebački ljetni likovni salon', koji će se ove godine održati u srpnju 2019. u Galeriji Kontrast (Dubrava 51a, Zagreb), pod nazivom 'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne' i bit će posvećen književnosti za djecu i mlade. 
vrijeme: 11.04.2019.
prijava: 20.05.2019
url: https://hdlu-zagreb.hr/

Ove godine osim članova HDLU Zagreb, na izložbu su pozvani i umjetnikci iz drugih umjetničkih udruga u Zagrebu i zagrebačkoj županiji, a također i umjetnici koji nisu članovi strukovnih udruga, ali njihova djela odgovaraju koncepciji natječaja.

Ovom izložbom istovremeno se želi podržati Nacionalna strategija poticanja čitanja, potaknuti likovne umjetnike da se prisjete basni, bajki, priča i romana koje su čitali kao djeca, te da ih sagledaju iz današnje perspektive odraslih osoba, slikajući one poruke i prizore iz tih djela, koji su kasnije pripomogli u formiranju njihovih vrijednosti kao odraslih osoba, kao i u razvoju njihove imaginacije i estetskih ukusa.

Djela na koja bi se likovno referirali, umjetnici bi sami odabrali po svom slobodnom izboru, te bi svojim likovnim impresijama pokušali današnjoj djeci i mladima približiti različita književna djela i potaknuti u njima poriv za čitanjem, kao i za kreativnom interpretacijom pročitanog.

Dozvoljene su svi pristupi i likovne tehnike na crtežima i slikama, koje bi trebale biti opremljene da se mogu postaviti u galerijskom prostoru na visilicama, sa ograničenjem da širina slika ne bi trebala biti veća od 70 cm, zbog postava radova na izložbenim panoima u Galeriji Kontrast.

Na mail udruge hdlu.zagreb@outlook.com treba poslati fotografije do tri rada u većoj rezoluciji (300 dpi u attachmentu maila), uz opis radova: naziv, tehnika, dimenzije i godina nastanka, sa napomenom na koja književna djela iz literature za djecu i mlade se referiraju likovni radovi. Također je potrebno poslati kratku biografiju (do 10-ak rečenica) sa opisom dosadašnjeg umjetničkog obrazovanja i/ili djelovanja autora.

Zadnji rok za podnošenje prijedloga je 20. svibanj 2019.

Po završetku natječaja, u roku od tjedan dana, svi autori dobiti će obavijest na svoju e-mail adresu o tome tko je odabran. Pristupom na ovaj natječaj, dajete dozvolu udruzi HDLU Zagreb, ukoliko vaši radovi budu odabrani za izložbu, da se mogu slobodno predstavljati, uz navođenje imena rada i autora, u promotivnim materijalima izložbe, u medijima i na društvenim mrežama. Na izložbi nema kotizacije i svi autori dobiti će svoje besplatne primjerke kataloga na postavljanju, odnosno otvorenju izložbe, početkom srpnja 2019. u Galeriji Kontrast. Izložbu financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH i Grad Zagreb.

Po završetku izložbe, slike se trebaju osobno preuzeti prilikom skidanja izložbe, HDLU Zagreb ne snosi obavezu slanja radova poštom. U vezi svih dodatnih informacija, možete se obratiti na mail udruge.
 
https://hdlu-zagreb.hr/