smotra, revija, natječaj

Poziv za prijave - 48. manifestacija 'Radost Europe' u Beogradu


vrijeme: 02.10.2017. - 05.10.2017.
prijava: 10.5.2017..
mjesto: Beograd, RS
organizator: Gradska uprava grada Beograda i Dječji kulturni centar Beograd

Pod sloganom 'Svako dijete ima krila' 48. tradicionalni međunarodni susret djece Europe 'Radost Europe' održat će se u Beogradu od 2. do 5. listopada 2017. godine. Rok prijave je 10. savibnja 2017.
Osnivač i pokrovitelj Međunardnog susreta djece Europe je Gradska uprava grada Beograda, a izvršni producent je Dječji kulturni centar Beograd.

Stihovi pjesme 'Krila' poznatog srpskog pjesnika Miroslava Mike Antića (1932-1986) bit će moto ovogodišnjeg okupljanja djece Europe:

'Svako dete ima krila
Treba samo da se seti
Gde u rastu sakrivena
I odmah će da poleti'.

Gostujuće grupe, trebale bi, inspirirane ovih stihovima, pripremiti scenske nastupe za Gala koncert. Stihovi mogu biti interpretirani široko i u skaldu s umjetničkim senzibilitetom grupe.

Gostujuća grupa može brojati najviše 15 djece sudionika, uzrasta od 7 do 14 godina i dva odrasla pratitelja-voditelja. Djeca su smještena u obiteljima kod svojih vršnjaka iz beogradskih škola i to jedno dijete u svakoj obitelji, budući da je cilj susreta upravo druženje i uspostavljanje trajnih prijateljskih odnosa i upoznavanje drugih kultura. Troškove hotelskog smještaja na bazi polupansiona za dva odrasla pratitelja snosi organizator. Troškove putovanja do Beograda i nazad snose sami sudionici, a ukoliko se u toku manifestacije koristi autobus gostiju, organizator snosi troškove goriva u toku trajanja manifestacije, kao i troškove smještaja 2 vozača.

Prijave za sudjelovanje grupa treba dostaviti najkasnije do 10.5.2017. godine.

Više o manifestaciji i načinu prijave, možete saznati ovdje.

(L.V., 09.02.2017)