Preskočite na glavni sadržaj

'Lice' – nova predstava HNK Zadar

U ponedjeljak, 15. travnja, u 19 sati, održat će se pretpremijera predstave 'Lice', organizirana za studente Sveučilišta u Zadru, nakon koje će se održati okrugli stol na temu nastanka kazališne predstave. U utorak, 16. travnja, u 20 sati, predstava će biti premijerno izvedena u zadarskom HNK-u.
vrijeme: 15.04.2019.
mjesto: Zadar; Hrvatsko narodno kazalište Zadar, Široka ulica 8
url: http://www.hnk-zadar.hr
Na okruglom stolu sudjeluju: redatelj Zoran Mužić i glumci predstave 'Lice'. Moderator - doc. dr. sc. Ana Gospić Županović s Odjela za kroatistiku.
 
Maestralna komedija jednog od najuglednijih scenarista i dramskih pisaca starije generacije, Aleksandra Galina, o životu „novih Rusa“ – tajkuna i intelektualaca koji im služe. Komedija o gubitku identiteta, doslovnom i simboličnom, s licima koje prepoznajemo iz našeg žutog tiska i „glamuroznih“ društvenih događaja, gorka, oštra, nadasve duhovita satira o tranziciji, njenim herojima i žrtvama, ali ne iz perspektive „gubitnika“- običnih ljudi , već „dobitnika“- novopečenih „biznismena“ i društvene elite koja sve više tu „pobjedu“ osjeća kao preveliko breme s kojim  se nije u stanju nositi.
 
'Lice' je priča o čovjeku koji se podvrgava plastičnoj operaciji kako bi se spasio i preživio. Promijenivši lice i svoj kompletan život, on mijenja i ženu.
 
Igraju : Alen Liverić, Jasna Ančić, Davor Jureško, Žana Bumber.