Preskočite na glavni sadržaj

'Romeo i Julija' prvi put na dubrovačkom Lovrjencu

Ovogodišnji festival Midsummer Scene, koji će se održati od 21. lipnja do 7. srpnja u Dubrovniku, obilježit će predstava 'Romeo i Julija', slavna ljubavna priča koja će se prvi put izvesti na Lovrjencu, na izvornom, engleskom jeziku.
vrijeme: 21.06.2019.
mjesto: Dubrovnik; Lovrijenac
url: http://midsummer-scene.com/

Kako je najavljeno, režiser predstave Sean Aita stavlja Veronu u mafijaški kontekst početka šezdesetih godina prošlog stoljeća kada su buntovni tinejdžeri još bili velika novina u tradicionalnoj Italiji.
 
Aita, koji prvi put režira u Hrvatskoj, nagrađivani je britanski redatelj i član Trinity Collegea u Londonu, a već tridesetak godina piše i režira za Bečko englesko kazalište u čiji je glavni repertoar bila uvrštena velika festivalska uspješnica Midsummer Scenea iz 2016. godine, predstava Na Tri kralja.
 
Iskusni devetočlani ansambl predvode Georgia Christodoulou kao Julija i Clement Charles kao Romeo, mladi glumački dvojac koji je nedavno diplomirao na Kraljevskom konzervatoriju u Birminghamu kao najbolji u klasi.
 
Ostale uloge u predstavi igraju Jenni Lea-Jones, Nicholas Limm, Alexander Varey, Richard Emerson, Amanda Osborne, Mark Elstob i hrvatski glumac Filip Krenus.
 
Da bi ta rana Shakespeareova tragedija saživjela s prostorom tvrđave Lovrjenac zadužena je kostimografkinja i scenografkinja Maira Vazeou, koja svojim radovima predstavlja Grčku na Praškom kvadrinalu scenografije i kazališne arhitekture, dok će dizajn svjetla kreirati Aleksandar Mondecar.
 
Šesto izdanje festivala Midsummer Scene pod nazivom "Sezona ljubavi i mržnje", osim nove predstave Romea i Julije koja će imati 13 izvedbi na Lovrjencu, donosi i druga događanja, poput koncerta, cabareta, gostovanja, i Držića na engleskom jeziku.
 
Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London. (Hina)