Preskočite na glavni sadržaj

Betina Film Festival od 4. do 8. rujna

Festival međunarodnog i hrvatskog kratkog filma, Betina Film Festival (BAFF), održat će se od 4. do 8. rujna u Betini, u Šibensko-kninskoj županiji. Filmaši i filmašice svoje filmske uratke mogu prijaviti do 15. svibnja.
vrijeme: 04.09.2019.
prijava: 15.05.2019
mjesto: Betina
url: https://www.betinafilmfestival.com/
 

Festival hrvatskog i međunarodnog filma održava se drugu godinu zaredom, a orijentiran je na promicanje hrvatske kinematografije, prezentaciju kratkog međunarodnog filma, edukaciju o filmskoj umjetnosti te istraživanje mogućnosti iste.

 

Kako su priopćili iz BAFF-a, festival ostaje vjeran glavnoj niti vodilji prvog izdanja - spajanju filmske umjetnosti s otočkom tradicijom i kulturnom baštinom.

 

Natjecateljski program petodnevnoga festivala činit će projekcije kratkometražnih filmova podijeljene u tri kategorije: animirani, dokumentarni i igrani film, a najbolje od njih odabiru tri stručna člana festivalskog žirija.

 

Osim bogatog projekcijskog programa, veliku važnost BAFF pridaje i samoj edukaciji o filmskoj umjetnosti kroz predavanja, radionice za djecu i mlade, panel rasprave, a od ove godine bit će organiziran i BAFF Kampus putem kojeg će mladi filmaši i filmašice moći sudjelovati na filmskim radionicama i predavanjima stručnih voditelja i predavača kao i umrežiti se s drugim filmoljupcima i djelatnicima iz filmske industrije, priopćili su iz BAFF-a. (Hina)