Preskočite na glavni sadržaj

Predavanje uz izložbu fotografija 'Tanzanija u srcu'

Dubrovački muzeji najavljuju, u sklopu izložbe fotografija 'Tanzanija u srcu', predavanje autora Bože Benića 'Mungu Ibariki Afrika: jedna (ne)obična misija' koje će se održati u ponedjeljak, 15. travnja, u 19,30 sati, u žitnici 'Rupe'.
vrijeme: 15.04.2019. 19,30 h
mjesto: Dubrovnik; žitnica Rupe
url: http://www.dumus.hr/
 

Govorit će o svom volonterskom iskustvu u Tanzaniji, radu udruge „Kolajna ljubavi“, Sirotištu sv. Ante, programu “Kumstva” te humanitarnoj akciji „Dubrovnik za Afriku: kap vode – ocean ljubavi“.

 

Kao volonter udruge „Kolajna ljubavi“, Benić je u dva navrata boravio u Tanzaniji. Od lipnja do kolovoza 2015. godine bio je voditelj Sirotišta sv. Ante u Songei, koje skrbi o pedesetak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, te koordinator programa „Kumstva“ kojim udruga potpomaže školovanje više od tisuću djece i mladih diljem zemlje. U siječnju 2018. godine u Tanzaniju se vraća kako bi izvršio nadzor nad izgradnjom vodoopskrbnog sustava u Župi sv. Franje Asiškog u selu Monduli Juu na sjeveru zemlje financiranim sredstvima prikupljenim u sklopu humanitarne akcije „Dubrovnik za Afriku: kap vode – ocean ljubavi“ koju je realizirao u suradnji sa Župom sv. Mihajla.