Preskočite na glavni sadržaj

Dani hrvatskog filma od 14. do 18. lipnja u Zagrebu

Dani hrvatskog filma, 28. izdanje tog nacionalnog festivala posvećenog godišnjoj produkciji srednjometražnog i kratkometražnog igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog, animiranog i namjenskog filma, održat će se od 14. do 18. lipnja u Zagrebu.
vrijeme: 14.06.2019.
mjesto: Zagreb
url: http://danihrvatskogfilma.net/
Zasad je najavljeno da će se festivalski programi održavati na više lokacija - u kinu Tuškanac, na Ljetnoj pozornici Tuškanac ili na platou kod samog kina, u Centru za kulturu Trešnjevka i u Parku Stara Trešnjevka te u prostorima Akademije dramske umjetnosti i dvorištu stare tvornice Badel.
 
Nakon provedenog natječaja za prijavu filmova (zadnji rok bio je u ponedjeljak) selekcija natjecateljskog programa Dana hrvatskog filma (Hrvatsko društvo filmskih kritičara), koje imenuje deset selektora ocjenjivat će sve filmove konkurencije koja će biti sastavljena od filmova s najvećom prosječnom ocjenom.
 
Odabrani filmovi ujedno će biti nominirani za nagrade Oktavijan Hrvatskog društva filmskih kritičara, nagrade tročlanog stručnog žirija  i nagradu publike.
 
U obzir za selekciju ulaze svi filmovi koji su između dva izdanja Dana hrvatskoga filma premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.
 
Prijave su bile otvorene u kategorijama: Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film (uključuje i glazbeni spot). (Hina)