Preskočite na glavni sadržaj

Buga Marija Šimić osvojila dvije nagrade u Kini

Buga Marija Šimić proglašena je najboljom pjevačicom na međunarodnom natjecanju '2nd Silk Road & Young Dreams' koje se od 12. do 14. travnja 2019. održalo u Beijingu, NR Kina.  
vrijeme: 14.04.2019.
mjesto: Beijing, NR Kina

«Silk Road & Young Dreams» je projekt kulturne razmjene koji su zajednički pokrenuli Silk Road Cities Alliance, Beijig Belt and Road Cooperative Community i Chongyang institut za financije Sveučilišta Renmin, NR Kina. «Silk Road & Young Dreams» dio je «Belt and Road Foruma za međunarodnu suradnju», a suorganizator ovogodišnjeg natjecanja je i Kineska fondacija za prijateljstvo i mir. U glazbenom dijelu natjecanja sudjelovalo je 57 izvođača iz više od 20 zemalja, a u svim područjima predstavili su se mladi umjetnici iz 70 zemalja.

Buga Marija Šimić je, osim 1. nagrade za najbolju pjevačicu, osvojila i 2. nagradu za najbolju glazbenu izvedbu u svim kategorijama.

Buga Marija Šimić magistrirala je solo-pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Cynthie Hansell Bakić, a 2018. završila je specijalizirani magisterij, smjer-opera, na Sveučilištu u Bernu. Profesionalni debut ostvarila je u Mozartovoj operi «Mitridate, re di Ponto» kao Arbate u Theater Orchester Biel Solothurn u Bielu, Švicarska. Dobitnica je Rektorove nagrade za ulogu Suzane u operi «Figarov pir», prve nagrade na međunarodnom natjecanju «Lazar Jovanović» u Beogradu, 2. nagrade na međunarodnom natjecanju «Bruna Špiler» u Herceg Novom te nagrade «Žar ptica» za ulogu Maje u predstavi Male scene «Nevidljivi Leonard». Snimila je nekoliko dugometražnih igranih filmova od kojih su joj je najdraži «Ispod crte» u režiji Petra Krelje «Duh u močvari» Branka Ištvančića te «Neka ostane među nama» Rajka Grlića. Mlađa publika pamti ju i kao voditeljicu HTV-ove emisije «ReciTV». U Maloj sceni Buga je igrala (ili još igra) u predstavama «Nevidljivi Leonard», «Roda i lisac», «Bum Tomica», «Figarov pir», «Tajni brak», «Amelija ide na ples», «Priča o oblaku» te «Leptirove pjesme» kojih je i autorica. U rujnu 2019. izvest će novi autorski projekt za najmlađu publiku «Priča o glasu».